
Subotu, drugi dan Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola je na zagrebačkom Zrinjevcu obilježila Zepter radionica poznatog splitskog chefa Zlatka Marinovića iz Noštroma
i njegovog sina, Davora.
Naime, okupljeni su mogli vidjeti kako se
uživo čisti i priprema tuna od 35 kilograma. Dan prije svježe ulovljena
tuna dopremljena je direktno na festival kako bi je chef Marinović
pripremio za posjetitelje. Tuna je bila izložena kao trofej, a
spremljena je na dva načina – svježa uz kapare i sojine klice te kao
odrezak uz kremu od avokada, zelje i palentu s tartufima. U više od dva
sata dugoj radionici svih 35 kilograma tune je pripremljeno i
podijeljeno posjetietljima.
Inače,
jučerašnji je dan otvoren radionicom Sandre Gašparić, gastro blogerice s
bloga ReciPeci i ambasadorice Coca-Cole. Sandra je uz nutricioniskinju
Dianu Gluhak održala radionicu za majke tinejdžera i pokazala kako
mladima spremiti nutritivno bogat, ukusan, a jednostavan i brz obrok.
Svi okupljeni mogli su saznati što je brz tanjur, odnosno kako
podijeliti količinu namirnica na tanjuru, ali i kako napraviti Coke
tiramisu.
Zadnja je radionica bila rezervirana za chefove Branka Ognjenovića i Daria Lide koji su kuhali za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju, oni su spremali confit od telećeg Pikovog mesa, pečenu buttermilk bundevu zapečenu s Vindijinim kozjim sirom i medom.
Šlag na torti bila je projekcija filma Chef u kojem glavne uloge imaju Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman i Oliver Platt,
a koje je na livadi na dekicama gledalo oko tisuću posjetitelja. Ovaj
film svi su mogli doživjeti i osjetilom okusa jer su kućice Pod Zidom i The Hole In One Pub Zagreb pripremale hranu iz filma. Tako je Pod Zidom nudio “Mojo Pork Cubanos”
sendvič koji u ovom filmu zapravo ima glavnu ulogu i koji je bio prava
senzacija večeri za kojom su posjetitelji poludjeli pa je vrlo brzo i
rasprodan, osim toga The Hole In One Pub Zagreb pripremao je “Pulled
Pork”, inspirirano jelom “Mojo-Marineted Pork Shoulder” iz filma. Generalni
partner festivala Coca-Cola svakom je posjetitelju koji je naručio
jedno od ova dva filmska jela poklonio gratis Coca-Colu 0,5 l.
Valja
spomenuti kako je samo u subotu kroz festival prošlo oko 10 00 ljudi
koji su uživali u glazbi, hrani, piću, dobroj atmosferi i zabavi te
filmovima.
Danas
su na rasporedu u 12:15h Kotanyi radionica o začinima koji drži chef
Raul Lajtman te radionica koja će između ostalog govoriti o
sljubljivanju hrane i vina, a koju drže Rene Bakalović i Kristijan
Misirača. Večeras u 21h na livadi će se održati projekcija filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren
u glavnoj ulozi. Za tu priliku svi će posjetitelji moći posuditi dekicu
na Coca-Colinoj kućici te uživati u hrani koja se priprema i na velikom
platnu: Green Chicken Curry u Binimotu, Chicken Curry s basmati rižom na Umami kućici te Chicken Wings na kućici The Hole In One Puba…



