Vrhunska zabava

Drugi dan FFFZ-a: Kroz festival prošlo 10 tisuća ljudi

Subotu, drugi dan Food Film Festivala Zagreb sponsored by Coca-Cola je na zagrebačkom Zrinjevcu obilježila Zepter radionica poznatog splitskog chefa Zlatka Marinovića iz Noštroma
i njegovog sina, Davora.

Naime, okupljeni su mogli vidjeti kako se
uživo čisti i priprema tuna od 35 kilograma. Dan prije svježe ulovljena
tuna dopremljena je direktno na festival kako bi je chef Marinović
pripremio za posjetitelje. Tuna je bila izložena kao trofej, a
spremljena je na dva načina – svježa uz kapare i sojine klice te kao
odrezak uz kremu od avokada, zelje i palentu s tartufima. U više od dva
sata dugoj radionici svih 35 kilograma tune je pripremljeno i
podijeljeno posjetietljima.

Inače,
jučerašnji je dan otvoren radionicom Sandre Gašparić, gastro blogerice s
bloga ReciPeci i ambasadorice Coca-Cole. Sandra je uz nutricioniskinju
Dianu Gluhak održala radionicu za majke tinejdžera i pokazala kako
mladima spremiti nutritivno bogat, ukusan, a jednostavan i brz obrok.
Svi okupljeni mogli su saznati što je brz tanjur, odnosno kako
podijeliti količinu namirnica na tanjuru, ali i kako napraviti Coke
tiramisu.

Zadnja je radionica bila rezervirana za chefove Branka Ognjenovića i Daria Lide koji su kuhali za Electrolux i Majstor Kuhar Akademiju, oni su spremali confit od telećeg Pikovog mesa, pečenu buttermilk bundevu zapečenu s Vindijinim kozjim sirom i medom.

Šlag na torti bila je projekcija filma Chef u kojem glavne uloge imaju Jon Favreau, Sofia Vergara, Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Dustin Hoffman i Oliver Platt,
a koje je na livadi na dekicama gledalo oko tisuću posjetitelja. Ovaj
film svi su mogli doživjeti i osjetilom okusa jer su kućice Pod Zidom i The Hole In One Pub Zagreb pripremale hranu iz filma. Tako je Pod Zidom nudio “Mojo Pork Cubanos”
sendvič koji u ovom filmu zapravo ima glavnu ulogu i koji je bio prava
senzacija večeri za kojom su posjetitelji poludjeli pa je vrlo brzo i
rasprodan, osim toga The Hole In One Pub Zagreb pripremao je “Pulled
Pork”, inspirirano jelom “Mojo-Marineted Pork Shoulder” iz filma. Generalni
partner festivala Coca-Cola svakom je posjetitelju koji je naručio
jedno od ova dva filmska jela poklonio gratis Coca-Colu 0,5 l.

Valja
spomenuti kako je samo u subotu kroz festival prošlo oko 10 00 ljudi
koji su uživali u glazbi, hrani, piću, dobroj atmosferi i zabavi te
filmovima.

Danas
su na rasporedu u 12:15h Kotanyi radionica o začinima koji drži chef
Raul Lajtman te radionica koja će između ostalog govoriti o
sljubljivanju hrane i vina, a koju drže Rene Bakalović i Kristijan
Misirača. Večeras u 21h na livadi će se održati projekcija filma Indijski začin na francuski način s Hellen Mirren
u glavnoj ulozi. Za tu priliku svi će posjetitelji moći posuditi dekicu
na Coca-Colinoj kućici te uživati u hrani koja se priprema i na velikom
platnu: Green Chicken Curry u Binimotu, Chicken Curry s basmati rižom na Umami kućici te Chicken Wings na kućici The Hole In One Puba…

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest