Kultura

#koronavirus

Ministarstvo kulture o utjecaju bolesti COVID-19 na kulturni sektor

Ministarstvo kulture o utjecaju bolesti COVID-19 na kulturni sektor
Sanjin Strukic/PIXSELL

Ministarstvo kulture izvijestilo je u nedjelju kako prikuplja podatke i radi na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike nastali kao posljedica epidemije COVID-19.

Slijedom brojnih upita vezanih uz utjecaj i posljedice razvoja novonastaloga stanja oko epidemije COVID-19 na kulturni sektor, Ministarstvo kulture ističe kako ponavlja obavijest da prikuplja podatke i radi na prijedlogu kojim će se maksimalno ublažiti svi negativni učinci za kulturni sektor i kulturne djelatnike.

Ministarstvo kulture ponavlja poziv strukovnim udrugama i predstavnicima pojedinih sektora u području kulture koji će posebno biti pogođeni društvenim i gospodarskim posljedicama nastale epidemije da objedine sve analize i preliminarne procjene i dostave ih Ministarstvu.

Istodobno se prate i reakcije drugih zemalja Europske unije koje se suočavaju s epidemijom i utjecajem na područje kulture, a Vlada priprema prijedlog mjera za poduzetnike koji će moći dokazati nastale gubitke u kontekstu epidemije.

S obzirom na raznolikost umjetničkih područja, Ministarstvo kulture poziva sve strukovne udruge i predstavnike nazavisnog kulturnog sektora u trenucima krize identificiranog kao posebno fragilnog, da dostave procjene učinaka kako bi prijedlog mjera mogao biti što egzaktniji i prilagođen svim segmentima nezavisnog kulturnog sektora i njihovim stvarateljima.

Sve informacije će se pravodobno objaviti na mrežnim stranicama Ministarstva kulture i na društvenim mrežama.


Reci što misliš!