Kultura

zbog situacije s koronavirusom

HRT će kreirati dodatni kulturni sadržaj na Trećem programu

HRT će kreirati dodatni kulturni sadržaj na Trećem programu
Zeljko Lukunić/PIXSELL

Na inicijativu Ministarstva kulture RH Hrvatska radiotelevizija (HRT) će kao javni servis, u skladu sa svojom javnom zadaćom i ulogom i u suradnji sa sudionicima kulturne scene u Hrvatskoj, tijekom novonastale situacije s koronavirusom, kreirati dodatni kulturni program na svom Trećem programu HRT-a.

"Nakon Ministarstva znanosti i obrazovanja i našeg zajedničkog javno-obrazovnog programa Škola na Trećem, HRT je odlučio otvoriti svoj Treći program HTV-a i kulturnoj sceni Hrvatske, kako bi se dio njihovog programa, a koji ovih dana također doživljava brojne odgode, ipak realizirao, u vidu dodatnih i prigodnih emisija na HTV-3“, izjavio je Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Urednica Trećeg programa HTV-a Vlatka Kolarović kaže da će Treći program nastojati odgovorno i kreativno odgovoriti na novonastalu situaciju, kako kulturni život u Hrvatskoj ne bi potpuno stao, te kako bi zadovoljili bar taj minimum potreba hrvatskih građana za informacijama i kulturnim programom u nas.

Naime, ogroman broj kulturnih projekata se pripremao mjesecima, i bilo bi i šteta i neodgovorno da barem dio toga ne pokažemo publici“, dodala je.

Iz Ministarstva kulture poručuju da pripremaju niz mjera prilagođenih pojedinim područjima kulture i umjetnosti s ciljem ublažavanja financijskih posljedica odgode kulturnih događanja, a u dogovoru s HRT-om sudjelovat će u pripremi programa i osiguranju sredstava.


Reci što misliš!