Kultura

sveučilište u zadru

Središnji događaj ovogodišnjih Dana kroatistike okrugli stol "Danas čitam. Sutra...?"

Središnji događaj ovogodišnjih Dana kroatistike okrugli stol
Bojan Bogdanić

Ovogodišnji Dani kroatistke koje već tradicionalno organizira Odjel za kroatistiku Sveučilišta u Zadru posvećeni su čitanju. Središnji događaj ovogodišnjih Dana kroatistike okrugli je stol "Danas čitam. Sutra...?"

Odjel za kroatistiku organizira ovaj događaj u suradnji s Nakladom Ljevak. 

Na okruglom stolu sudjelovat će doc. dr. sc. Anela Nikčević-Milković, dr. sc.
Marijana Češi, dr. sc. Đurđica Ivančić, prof. dr. sc. Nives Tomašević, doc. dr. sc. Mirela Šušić i doc. dr. sc. Sanja Knežević.

Doc. dr. sc. Anela Nikčević-Milković, po struci psihologinja, govorit će o povezanosti procesa čitanja i kognitivnog razvoja, dr. sc. Marijana Češi, viša savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje, posebnu će pažnju posvetiti različitim mogućnostima i pristupima učenju i poučavanju čitanja s razumijevanjem i stvaranja vezanoga teksta, dr. sc. Đurđica Ivančić govorit će o čitanju i inkluzivnom pristup, odnosno koliko učitelji hrvatskoga jezika imaju mogućnosti i prostora u procesu inkluzivnog pristupa.

Docentica Mirela Šušić s Odjela za kroatistiku osvrnut će se na ulogu motivacije u obrazovanju i može li se motivacijom probuditi čitatelja. Dugogodišnja profesorica na Odjelu za informacijske znanosti i ugledna urednica Naklade Ljevak osvrnut će se na problem izdavaštva i novih čitateljskih izazova.

Docentica Sanja Knežević govorit će o čitanju i interpretaciji književno-umjetničkih tekstova.

Na okruglom stolu bit će govora i o najnovijem izdanju Naklade Ljevak "Izazovi i umijeća učenja i poučavanja: hrvatski jezik i inkluzivni pristup" autorica Marijane Češi i Đurđice Ivančić.

Okrugli stol "Danas čitam. Sutra...?" održat će se u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, u srijedu 11. ožujka 2020. godine s početkom u 12 sati.


Reci što misliš!