Kultura

Srcem i knjigom za život

Humanitarni sajam knjiga za Dariju Šimunov

Humanitarni sajam knjiga za Dariju Šimunov

Ove je godine Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom druge humanitarne akcije na Valentinovo pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana liječenju naše sugrađanke i spisateljice Darije Šimunov.

Valentinovo je dan  kojim slavimo najplemenitiji i najsnažniji ljudski osjećaj, ljubav, iz kojeg i za kojeg je stvoren svaki čovjek.  Prava ljubav omogućava i najsebičnijem biću izlazak iz samog sebe, shodno tome podrazumijeva nesebičnost, darivanje sebe drugoj osobi, žrtvovanje vlastitih komfora.

Prolazna zaljubljenost u našem okruženju često idiomatski percipirana kao „pogled kroz ružičaste naočale“, ponekad svojom karakteristikom zanesenosti onemogućava čovjeku da uvidi stvarne potrebe drugog.

Nažalost, u našem nimalo idiličnom svijetu surove stvarnosti, u kojem su i zaljubljenost i ljubav snažno komercijalizirani, postoje ljudi kojima je itekako potreba naša pozornost, vrijeme, nesebičnost i potpora.

Ove je godine Ogranak Matice hrvatske u Zadru odlučio slaviti pravu ljubav organizacijom druge humanitarne akcije na Dan Valentinova pod nazivom „Srcem i knjigom za život“ čija će prikupljena sredstva biti donirana liječenju naše sugrađanke i spisateljice Darije Šimunov. 

Darija, kojoj je dijagnosticirana neuroborelioza, već godinama vodi tešku i hrabru bitku za ozdravljenjem.

Humanitarna akcija će se održati 14. veljače  2020. u dvorani Ogranka Matice hrvatske u Zadru u razdoblju od 10:00 do 13:00 sati.

- Posjetite nas, kupite neku od naših knjiga po promotivnoj cijeni, a prvih dvadeset kupaca uz kupljenu knjigu dobiva ružu na dar, poručuju organizatori.  

Ruže su donirali Nasadi d. o. o.

Dođite po savršen dar za voljenu osobu i duhovno obogaćenje spoznajom da ste nekome pomogli u teškoj borbi za ozdravljenjem.

 


Reci što misliš!