Kultura

uz kavu i kolače

Kneževa palača proslavila treći rođendan

Kneževa palača proslavila treći rođendan

Kneževa palača uz kavu i kolače pod nazivom "Tko još ne voli ponedjeljak" proslavila je treći rođendan u obnovljenom "ruhu"!

Veselu atmosferu priredili su za sve generacije djelatnici Narodnog muzeja Zadar i Koncertnog ureda Zadar koji "dijele" prostorije Kneževe palače.

Smještena u samom srcu gradske jezgre, Kneževa palača jedan je od najljepših kulturnih objekata u Hrvatskoj.

Obnovom palače sredstvima iz EU fondova 2017. godine grad Zadar je dobio suvremeno opremljen kulturno povijesni kompleks i novu turističku atrakciju.

Palača se prostire na 2000 četvornih metara i na jednom mjestu objedinjuje muzejski prostor, atrij, koncertnu dvoranu, dvorane za privremene izložbe, video galeriju, multimedijalnu dvoranu, te prostore za edukaciju i kreativno izražavanje. Arhitektura palače, ambijentalnost prostora i slikovitost okruženja dodatna je zanimljivost za ljubitelje kulture. 

Suvremeno obnovljena Kneževa palača već se u prvoj godini rada profilirala kao jedno od mjesta koje obvezno treba posjetiti u gradu Zadru, osvojivši Godišnju hrvatsku turističku nagradu u kategoriji kulturna atrakcija 2017. godine. 


Reci što misliš!