Kultura

četvrtak, 13. veljače

Tijelo kao instrument: Human Error Marije Ščekić u KLZ Zadar

Tijelo kao instrument: Human Error Marije Ščekić u KLZ Zadar

13. veljače s početkom u 20 sati u Kazalištu lutaka Zadar Marija Šćekić prezentirat će projekt "Human Error"! Autorica svoje Tijelo koristi kao instrument kojim se koriste njen Um i njeno Srce kako bi nadjačali jedno drugo.

U početku bijaše Riječ i Riječ tijelom postade.

Čovjek.....jedino biće od svih živih bića na kugli zemaljskoj koje uvijek traži nešto više od onoga što mu je Bogom dano, kojemu uvijek nedostaje baš ono nešto što mu ne pripada, koje uvijek pokušava biti savršenije od Stvoritelja svoga i dokućiti Istinu koja mu je nedokućiva.

U pokušaju da prenese gore navedenu misao, autorica svoje Tijelo koristi kao instrument kojim se koriste njen Um i njeno Srce kako bi nadjačali jedno drugo. U ovoj nesuvisloj, na propast osuđenoj borbi, pobjednika nema; samo izmučena ljudska duša koja pati zbog razdora koji ga progoni.
To je Human Error - predstava posvećena svim ljudima u ovoj zemlji koji više nisu pametni na koji način da ostanu normalni a pošteni i dobri ljudi.

Koreografija je strogo definirana sinetografskom metodom (autorski notni zapis Marije Šćekić) a predstava je nastala u uskoj suradnji koreografkinje Marije Šćekić sa dr.sc Milanom Radošem sa Hrvatskog Instituta za istraživanje mozga u Zagrebu (Poliklinika Neuron), dr. Zdravkom Radmanom sa Instituta za filozofiju i Dušanom Maksimovskim, teologom.


Reci što misliš!