Kultura

petak, 8. studenog

"Sam samcat" u koncertnoj dvorani Kneževe palače

Ovog petka, 8. studenog s početkom u 20 sati u Kino zoni ne propustite film "Sam samcat".

Razvedeni Marko (Rahan Rushiaidat, kojeg gledamo drugi vikend zaredom u Kino Zoni) gotovo nikada nije sam: sa svih strana ga okružuju obitelj, prijatelji i kvartovska ekipa. No najmanje kontakta ima s osobom koju najviše voli, sa svojom kćeri koja živi s majkom.

Kad pokrene postupak da mu se odobre češći posjeti djetetu, Marko ulazi u kafkijanski svijet nefunkcionalne socijalne službe. Administracija kojoj se ne nazire kraj, eventualno uz kakvu dobru vezu i poznanstvo, Marku ne dozvoljava da jedan dio života ostavi iza sebe i započne drugi. Njegova snažna očinska ljubav ujedno je izvor njegove patnje, ali i najveće radosti.

Film Sam Samcat delikatno privlači publiku unutar složenosti intimnog prostora kroz prikazivanje borbe običnog čovjeka s birokracijom. Autor na suptilan način govori o preprekama s kojima se običan čovjek suočava u vrlo intenzivnim društvenim situacijama

Obiteljska i intimistička drama Sam samcat o muškarcu koji nakon raspada braka pokušava razriješiti zamršene odnose i srediti pitanje skrbništva nad kćeri treći je dugometražni film Bobe Jelčića, hrvatskog redatelja koji već više desetljeća aktivno i uspješno djeluje na hrvatskoj kazališnoj sceni.

Vraćamo se tako standardnom terminu petkom pa film Sam samcat možete pogledati 08.11. u 20 h u Kino Zoni (Koncertna dvorana Kneževe palače). Karte kao i uvijek možete kupiti u prostorijama Centra nezavisne kulture (preko puta pošte na Relji, svakim radnim danom dan od 08-14 h) te ispred mjesta projekcije gdje se blagajna otvara 45 min. prije početka prikazivanja.


Reci što misliš!