Kultura

14. i 15. studenog

Kneževa unplugged: Program vodi Luka Barbić (TBF)

Kneževa unplugged: Program vodi Luka Barbić (TBF)
Miranda Cikotic/PIXSELL

Dva dana glazbenog guštanja u Kneževoj palači, pod nazivom "Kneževa unplugged". Program vodi TBF-ovac Luka Barbić. Ulaz je slobodan!

Četvrtak, 14.11.
Earthen Rust (ZD)
Shelter Team (ZD)
TV GHOST (ZD)
Nimbus (and the silence is music) (ZD)
Seven and Counting (ZD)
Power of Cover (VT)

Petak, 15.11.
Slaven Luštica (ZD)
EoT (KA)
Joso Svorcina (ZD)
Mirna Škrgatić (RI)
Robert James Hudulin (SK)
dodjela nagrada

Voditelj: Luka Barbić (TBF)
Žiri: Luka Barbić, Stipe Bujas, Melita Ivković, Saša Miočić

Natjecanjem kreativnih glazbenika Kneževa unplugged slavimo dvjestoti rođendan dalmatinsko-bečkog skladatelja Franza von Suppèa te afirmiramo mlade glazbenike i vizualne umjetnike!

Kneževa unplugged novi je projekt Koncertnog ureda Zadar, koji je dobio podršku Ministarstva kulture na natječaju Razvoj publike u kulturi 2019. Ciljevi projekta su afirmacija mladih glazbenika i vizualnih umjetnika te razvoj publike, a sve kroz format natjecateljskog tipa ali s naglaskom na kreativnost izričaja.

Žiri daje posebne bodove onima koji u svoj glazbeni materijal uklope kratki motiv iz uvertire Laka konjica skladatelja Franza von Suppéa. Franz von Suppè je skladatelj s važnim mjestom u povijesti glazbe, otac bečke operete, koji je rođen u Splitu, a od petog mjeseca života do završetka gimnazije živio u Zadru, odakle je otišao u Beč gdje je postao slavan.

Na koncertima će se prikazivati likovni radovi na temu Suppèa i Kneževe unplugged, koje su izradili učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar te Prirodoslovno-grafičke škole Zadar.


Reci što misliš!