Kultura

u 20 sati

U Kino zoni večeras ne propustite film "Mali" Antonia Nuića

U Kino zoni večeras ne propustite film

Večeras u Kino Zonu stiže ''Mali'', krimi drama Antonia Nuića. Za one gledatelje koji filmove cijene isključivo po broju osvojenih festivalskih nagrada, dovoljno će biti reći kako je ''Mali'' film koji je protekle godine osvojio 'veliku' Pulu.

Onima pak gledateljima koje na mare osobito za tipične festivalce, možemo otvoreno reći kako je Nuićev film posve atipičan. Riječ je prvenstveno o drami, istina, ali sa slikovitim natruhama krimića.

Valja svakako spomenuti i to da je ovaj film svojevrstan nastavak priče o likovima koje nam je Nuić prvi put otkrio još u svojem debitantskom kratkom filmu, točnije, djeliću omnibusa iz 2004. imena ''Sex, piće i krvoproliće''. Tamo su se možda i skrivali pod drugim imenima, no vjerujte mi, to su oni, samo zreliji.

Beba iz te priče je sad dječak Mali (odličan glumački debi Vite Dijaka) čiji otac Frenki (tumači ga Vitov stvarni otac Franjo) svim silama nastoji uvjeriti socijalne službe kako zavrjeđuje skrbništvo nad njim, sad kad mu je supruga preminula od raka. Naravno, to neće biti laka zadaća pošto je Frenki tek nedavno izišao iz zatvora gdje je 'gulio' četiri godine zbog dilanja droge.

Nuić je ovdje definitivno pokazao kako nije loše učiniti domaći film pod debelim utjecajima američkog, pogotovo ako su ti utjecaji imena poput Scorsesea ili Singera (konkretno, njegovog krimi remek-djela ''Privedite Osumnjičene'') pa čak i Linklatera (periodičko vraćanje starim likovima).

Štoviše, ''Mali'' je definitivno najbolji Nuićev film do sad koji uz sigurnu režiju, usmjerenu priču, odličnu glumu i kameru (Radoslav Jovanović Gonzo) izaziva respekt i poziva na gledanje.

Što onda više reći nego, dođite večeras u Koncertnu dvoranu Kneževe palače u 20 sati. Kino Zona vas zove!


Reci što misliš!