Kultura

knjiga kao izvozni hit

Hrvatska će u Frankfurtu prodavati prava za Modrićevu autobiografiju

Hrvatska će u Frankfurtu prodavati prava za Modrićevu autobiografiju
www.profimedia.hr

"Želimo kulturu, odnosno knjigu, kao izvozni proizvod na svim tržištima svijeta, istaknuo je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore Slavko Kozina. A našeg najboljeg nogometaša pokušat će dovesti i na Interliber.

I ove će godine Hrvatska organizirano nastupiti na dva velika književna sajma, onom prvenstveno poslovno u Frankfurtu i onom prvenstveno prodajnom u Beogradu. Hrvatski štand u Frankfurtu imati će 56 četvornih metara, a u službenom programu sajma nastupiti će hrvatski pisci Slobodan Šnajder, Kristian Novak i Roman Simić koji će predstaviti program Rijeke kao europske kulturne prijestolnice, te pisac Norbert Gsterin čiji se opus dotiče hrvatskih tema.

"Želimo kulturu, odnosno knjigu, kao izvozni proizvod na svim tržištima svijeta. Zato sajmovi koje mi posjećujemo imaju svoju specifičnost. Frankfurt je poslovni sajam, a Beograd je više fokusiran na prodaju knjiga pa smo tim konceptima prilagodili i naše nastupe“, istaknuo je predsjednik Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore Slavko Kozina koja organizira nastup hrvatskih nakladnika na međunarodnim sajmovima knjiga u Frankfurtu i Beogradu, u suradnji sa Hrvatskom gospodarskom komorom i Ministarstvom kulture.

„Frankfurt je mjesto na koje se mora doći, ako se ne pojavite tamo, ne postojite u kulturi“, kazao je Kozina, dodavši da će se u Frankfurtu prodavati autorska prava za autobiografiju Luke Modrića te da će našeg najboljeg nogometaša pokušati dovesti i na Interliber. 

Cjeloviti program hrvatskog nastupa u Frankfurtu predstavila je dr. sc. Jelena Spreicer. Na hrvatskom štandu će biti održana i promocija romana "Doba mjedi" Slobodana Šnajdera koja je ove godine prevedena i na njemački jezik.  Na sajam u Beograd putuje čak dvadeset i troje hrvatskih nakladnika. U službenom programu sajma nastupiti će hrvatski pisci Ivana Šojat i Jurica Pavičić, a posebno mjesto na hrvatskom štandu dobiti će knjige Jurice Pavičića, Ivane Šojat, Pavla Pavličića, Igora Rudana, Gorana Tribusona, Maše Kolanović, Olje Savičević Ivančević i Hrvoja Klasića. 

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/kultura/hrvatska-ce-u-frankfurtu-prodavati-prava-za-autobiografiju-luke-modrica-1351603 - www.vecernji.hr


Reci što misliš!