Kultura

petak, 18. listopada

Dnevnik Diane Budisavljević otvara novu Kino Zonu

Dnevnik Diane Budisavljević otvara novu Kino Zonu

Ovogodišnji apsolutni pobjednik Pula film festivala ovjenčan sa šest Zlatnih arena otvorit će u petak, 18. listopada, u 20 sati, cjelogodišnje nezavisno kino Kino Zonu. Građani će uz filmsku projekciju imati mogućnost moderiranog razgovora s autoricom filma Danom Budisavljević po završetku projekcije.

Poljana Branka Stojakovića bila je ugodni topli ljetni dom Kino Zoni do zadnjih dana rujna. Posjeta od gotovo 1600 građana na 19 ljetnih projekcija pokazala je potrebu za cjelogodišnjim djelovanjem.

Nova programska shema Kino Zonu seli u prostor Kneževe palače, kapaciteta 130 mjesta, koja tako, u narednim mjesecima, postaje poprište dugometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova, gostovanja autora, filmskih predavanja i okruglih stolova. 

Za ovu uspješnu lokalnu filmsku inicijativu zaslužna je Zajednica udruga Centar nezavisne kulture uz podršku Gradskog ureda za kulturu i šport i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Pročitajte >> Dnevnik Diane Budisavljević: Crtice mračne prošlosti ispisane u dnevniku neopjevane heroine

Početak svih projekcija je u 20 sati, a održavat će se jednom tjedno. Ulaznice po cijeni od 20 kuna mogu se nabaviti svakim radnim danom od 8 do 16 sati u uredu Centra nezavisne kulture (Zrinsko Frankopanska 3) ili na lokaciji prikazivanja prije početka projekcije. Blagajna na lokaciji se otvara u 19.15 h. 

Vidimo se u novoj Kino Zoni!


Reci što misliš!