Kultura

međunarodna suradnja

Zadarski i kineski muzej potpisuju povelju prijateljstva

Zadarski i kineski muzej potpisuju povelju prijateljstva
Iva Perinčić

Muzej antičkog stakla u Zadru i Muzej kineske keramike u Jingdezhenu potpisat će 9. listopada 2019. godine u Muzeju antičkog stakla Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa, čime i formalno postaju „Prijateljski muzeji“.

Kao jednom u nizu partnera u obilježavanju manifestacije Hrvatsko-kineska godina kulture i turizma, Muzeju antičkog stakla u Zadru pripala je čast ugostiti izložbu “Putovanje porculana Putom svile – Izložba kulture kineskog porculana” iz Muzeja kineske keramike u Jingdezhenu. Izložba se otvara 11. listopada 2019. godine u 19,00 sati u velikoj izložbenoj dvorani Muzeja i traje do 1. prosinca 2019. godine.

6d87da92426c58c37ca4409fb7dd9e40.jpg?v=2Tim povodom Muzej antičkog stakla u Zadru i Muzej kineske keramike u Jingdezhenu potpisat će 9. listopada 2019. godine u Muzeju antičkog stakla Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa, čime i formalno postaju „Prijateljski muzeji“.

Obje strane surađivat će na raznim kulturnim područjima, izložbenim i znanstveno-istraživačkim projektima, akademskom istraživanju, edukaciji muzejskih djelatnika, zaštiti kulturne baštine.

Programu otvorenja izložbe u petak, 11. listopada predhoditi će projekcija video materijala i druženje kustosa Muzeja kineske keramike u Jingdezhenu s posjetiteljima od 9 do 11,00 sati u Maloj dvorani Muzeja antičkog stakla u Zadru.

Ravnatelj Muzeja kineske keramike u Jingdezhenu gosp. Zhao Ganga održati će predavanje pod nazivom: Razvoj i povijest keramike Jingdezhena od 13 do 14,00 sati.


Reci što misliš!