Kultura

zadar organ festival

Kako zvuče orgulje u jazz izdanju?

Kako zvuče orgulje u jazz izdanju?

Večeras Zadar Organ Festival nastavlja s drugim koncertom svog prvog izdanja. Nakon uspješnog otvorenja na orguljama katedrale sv. Stošije, seli na daske Kazališta lutaka gdje će zadarska publika imati priliku po prvi puta čuti i vidjeti mobilne električne orgulje iz slovenske radionice Škrabl (Accent Organs).

Večeras će na njima svirati renomirani ruski orguljaš Aleksej Vilegžanin, inače svestrani umjetnik čije stvaralaštvo ne preže od izlaska izvan klasičnih okvira.

Na pozornici će mu se pridružiti austrijski jazz trio Flipside tale kojeg čine pijanistica Viola Hamer, udaraljkaš Philipp Kopmajer te bas-gitarist Maximilian Alois Ranzinger.

Radi se o mladim glazbenicima na čijem se programu nalaze upravo njihova imena s naslovima koji evociraju kratke glazbene pripovijetke, stoga od večerašnjeg koncerta možemo očekivati inovativnost, kreativnost i mnoštvo zabave na licu mjesta. Usto, zadarskoj će publici po svršetku koncerta biti ponuđeno druženje uz piće kako bi svim osjetilima zaronila u atmosferu jazz događaja.  

Koncert počinje u 21 h, a ulaznica po cijeni od 30 kn (20 kn s popustom za djecu, đake, studente i umirovljenike) može se kupiti pred vratima Kazališta lutaka jedan sat prije početka koncerta. 

 


Reci što misliš!