Kultura

na radost ljubitelja dobre glazbe

Prvi Croatia International Jazz Festival održava se u Zadru!

Prvi Croatia International Jazz Festival održava se u Zadru!
Dino Stanin/PIXSELL

Na pozornici zadarskog Foruma, 19. srpnja u 21 sat, održat će se premijerno izdanje Croatia International Jazz Festivala

Pjevački studio Mozartine u suradnji s međunarodnom Udrugom Culture Path, poznatom po pokroviteljstvu brojnih festivala i kulturnih manifestacija u svijetu, predstavlja vam Croatia International Jazz Festival. 

Nakon što su ga zajedno predstavili na velikoj međunarodnoj konferencija Jazz Education Networka u Renu u Nevadi, Croatia International Jazz Festival spreman je za svoje inauguracijsko izdanje. 

Pjevački studio Mozartine prošle je godine pokrenuo izuzetno posjećen i popularan Croatia International Choir Festival u Zagrebu, a ove godine slave 20 godina postojanja udruge koja se ističe po svojoj aktivnoj glazbenoj edukaciji mladih u glazbi i zborskom pjevanju. Za svoju obljetničku godinu tako pokreću još jedan projekt, i to na Jadranu, a riječ je o Croatia International Jazz Festivalu ili skraćeno – CIJF-u.

1. CIJF ove će godine okupiti niz cijenjenih gostiju, te se tako na popisu sudionika nalaze američki sastavi The Soul Research Foundation i The Inevitables, te kanadski sastav Youth Singers of Calgary.

The Soul Research Foundation i The Inevitables dolaze nam iz Sjedinjenih Američkih Država i pravi su predstavnici novog vala američkih bendova koji miješaju utjecaje klasičnog jazza, funka i swinga s modernim r'n'b i soul zvukom stvarajući rasplesanu atmosferu, te s lakoćom dižu publiku na noge.

Youth Singers of Calgary sastav je koji okuplja gotovo 50 pjevača iz kanadskog grada Calgaryja. Od 1985. kada su osnovani, širili su se i okupljali djecu i mlade s posebnim talentima za pjevanje, ples i kazalište, te danas nude inovativan i autentičan odgovor na klasične show zborove američkog podneblja i predstavljaju atrakciju kamo god dođu. Ove godine u sklopu svoje svjetske turneje posjetit će Španjolsku i Hrvatsku, te, ne sumnjamo, osvojiti publiku diljem naše obale.


Reci što misliš!