Kultura

naše nasilje, vaše nasilje

Par stotina u prosvjednika u Splitu protiv Frljićeve predstave

Par stotina u prosvjednika u Splitu protiv Frljićeve predstave
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nekoliko stotina prosvjednika okupilo se, na prvom od dva zakazana prosvjeda, ispred splitskog HNK prosvjedujući protiv postavljanja predstave Naše nasilje, vaše nasilje Olivera Frljića na Marulićevim danima.

Prvi prosvjed organizira HRAST, a drugi HSP. Prosvjednici nose zastave raznih desno orijentiranih stranaka i natpise 'Ova predstava me vrijeđa'.

'Ovo autorsko djelo može se izvoditi bilo gdje ali ne i na Marulićevim danima. On nema potporu Ministarstva kulture i županije. Ima potporu samo intendanta Gorana Golovka i dijela festivalskog vijeća', kazao je za tportal Luka Roguljić jedan od organizatora prosvjeda.

Na skupu se s vidljivo istaknutim križem oko vrata pojavio i kandidat za gradonačelnika Željko Kerum kazavši kako je protiv nasilja, rasizma i rasnih podjela.

Ovo što je financirala Vlada RH, ministrice Obuljen i Dalić i ostali sponzori u Splitu Opara i Puljak to je nakaradno. Ovo nije umjetnost, ovo je ruganje i u pravnom smislu po nekom članku kazneno djelo', kazao je Kerum dodavši da Frljićeva predstava nije umjetnost.  


Reci što misliš!

  Vezane vijesti