Kultura

galerija Domus Romana

U Rimu svečano otvorena izložba fotografija "Perle Croate" Borisa Kačana

U Rimu svečano otvorena izložba fotografija

U Rimskoj galeriji Domus Romana sinoć je svečano otvorena samostalna izložba fotografija poznatog zadarskog fotografa Borisa Kačana pod naslovom "Perle Croate" (Hrvatski biseri).

Izložbu su organizirali udruga Mosaico Italo Croato Roma u suradnji sa Veleposlanstvom Republike Hrvatske u Rimu a u sklopu Hrvatsko - talijanskih dana u Rimu!

Prilikom otvorenja, u kratkom uvodu i pozdravu nazočnima se obratio Ilija Želalić, opunomoćeni ministar, zamjenik veleposlanika, a potom i predstavnici organizatora izložbe iz udruge Mosaico, te predstavnika Ministarstva kulture RH.

Izložbu sačinjava 70 motiva uglavnom iz Jadrana, a prelijepim fotografijama predstavljen je i grad Biograd na Moru sa nekoliko fotografija, kako grada tako i bližih otoka.

"Lijepo je sudjelovati u ovako velikom gradu i drago mi je da se odazvala i hrvatska i talijanska pubilika, ovom prilikom želim se zahvaliti svima na potpori kako našima u Hrvatskoj tako i isto našima u Italiji", rekao je Kačan u svom obraćanju.

"Drago mi je da sam mogao predstaviti ponajviše zadarski kraj koji obiluje ljepotama, ali i radi jake zajednice Talijana u Zadru. Zahvala svima koji su mi puno pomogli ovo organizirati, Društvu Stanaraca u Zadru, Gradu Zadru, TZ grada Zadra, udruzi Mosaico Italo Croato, tvrtki Dentex iz Zadra i svima drugima."

Boris Kačan vrlo često slika i biogradske motive, te redovito i sve turističke i promotivne manifestacije u gradu Biogradu na Moru... Stoga čestitamo na ovom uspjehu u njegovoj karijeri i želimo mu još puno uspješnih fotografija i izložbi!


Reci što misliš!