Kultura

Predstavljena zbirka Stanislave Nikolić Aras

Pjesme kao udarci nakon kojih se osjećate - dobro!

Pjesme kao udarci nakon kojih se osjećate - dobro!

Njezine su pjesme udarci nakon kojih se osjećate - dobro, čulo se sinoć na predstavljanju zbirke pjesama Stanislave Nikolić-Aras u atelieru Benini koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta

Njezine su pjesme udarci nakon kojih se osjećate - dobro, čulo se sinoć na predstavljanju zbirke pjesama Stanislave Nikolić-Aras u atelieru Benini koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta.

Profesorica hrvatskog jezika i književnosti, pjesnikinja, spisateljica, kritičarka, voditeljica radionice pisanja, organizatorica književnih okupljanja i festivala, Stanislava Nikolić Aras ili jednostavno - Staša, po treći put našla se ''među koricama''.

Osvojila je nekoliko književnih nagrada, objavljivala i online i u časopisima.

Nakon zbirki ''Takve se stvari događaju ljudima'' i ''Meke granice'', Diurex je objavio poetsku zbirku "Nedolično i vrijedno spomena''.

Uz čitanje pjesama u intimnoj atmosferi ateliera Benini, razgovaralo se o smislu poezije u današnjem vremenu - Staša danas živi na relaciji Zadar-Dubrovnik, piše gotovo svakodnevno.

"Imam neki osjećaj da kada pišem kao da sam nešto napravila. Tu se otvara jedan prostor intime u kojem vaš unutarnji glas i više nije racionalan, možete se baždariti po toj jednoj finoj liniji unutar sebe. Za mene je poezija jedan putokaz etike, pa i smisla'', kazala je Nikolić-Aras.

Zaokupljena je mediteranskom sudbinom, uvjerena da nas prostor itekako određuje.

A tek sada kada nije, kako kaže, usidrena u gradu Zadru, osjeća se zadarskom pjesnikinjom, ili bi se barem takvom voljela smatrati - kaže kako, ako u sebi posjedujemo pjesnički impuls, on kad tad izlazi van. Čitanjem ili pisanjem poezije postajemo bolji ljudi, uvjerena je Nikolić-Aras.


Reci što misliš!