Kuharica
Riblji pjatić zdravlja - zdrava prehrana od najmlađe dobi
Dječji vrtići će dobiti razrađenu kuharicu koju će moći primijeniti u svom svakidašnjem radu s djecom
U Velikoj vijećnici Doma Zadarske županije održano je predstavljanje kuharice „Riblji pjatić zdravlja" koja je nastavak započetog projekta „Riblja kašeta zdravlja" koju je pokrenuo Upravni odjel za poljoprivredu u sklopu strateških dokumenata Programa razvoja sektora ribarstva Zadarske županije 2013.-2015. i Nacionalnog strateškog plana razvoja ribarstva RH 2013.
Projekt se počeo provoditi 2013. godine i ima za cilj potaknuti veću potrošnju konzumacije ribe već u najmlađoj dobi, stvaranje zdravih navika jedenja ribe i važnosti ribe i ribarskih proizvoda za zdravlje.
Kroz vrijeme trajanja projekta u državnim vrtićima DV Sunce i DV Radost uveden je još jedan riblji obrok tjedno.
U okviru projekta tiskano je 500 primjeraka slikovnica „Plava riba plavog mora" i 30 plakata koji su poslužili kao uvod u početak projekta i aktivnosti vezane za projekt.
Predstavljanje kuharice pod nazivom „ Riblji pjatić zdravlja" nastao je kao prirodni slijed započetih aktivnosti, a u realizaciju je uključen i stručni tim Zavoda za javno zdravstvo.
Svaki prikazani recept predstavlja nutritivno i energetski izbalansiran obrok sa potrebnim esencijalnim makroelementima uz mogućnost kombiniranja i zamjene pojedinih namirnica, raznih vrsta ribe, integralnih žitarica, povrća, grahorica, maslinovog ulja i ostalih namirnica mediteranskog podneblja.
Na taj način dječji vrtići će dobiti razrađenu kuharicu koju će moći primijeniti u svom svakidašnjem radu s djecom.
Kroz vrijeme trajanja projekta u državnim vrtićima „DV Sunce“ i „DV Radost“ uveden je još jedan riblji obrok tjedno uz već jedan redovni. U okviru projekta tiskano je i 500 komada slikovnica „Plava riba plavog mora“ i 30 plakata koji su poslužili kao uvod u početak projekta i aktivnosti vezane za projekt.
Skup je započeo uvodnom riječi pročelnika Upravnog odjela za poljoprivredu, gospodina Daniela Segarića, a nakon njega je stručna savjetnica za poljoprivredu, ujedno i urednica kuharice, gospođa Olja Radulić, predstavila projekt, provedene projektne aktivnosti i osobe koje su sudjelovale na projektu.
Prezentaciju je održala doktorica sa Zavoda za javno zdravstvo Ljilja Balorda, a nakon nje su kratak osvrt na projekt i izrađenu kuharicu iznijeli kuhar Renato Kraljev te ravnateljica „DV Sunce“ Ana Dunatov.
Vezane vijesti
-
Atmosfera na Trgu Petra Krešimira IV bila je ispunjena toplinom, zajedništvom i radošću, a doček Svete Lucije postao je još jedan nezaboravan trenutak u adventskom kalendaru Paga
-
U Dalmaciji će osobito na otocima puhati jako jugo, a popodne sjeverozapadni vjetar. Bit će promjenjivo, povremeno uz kišu, lokalno moguće i obilnim pljuskovima. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 10 °C, u unutrašnjosti niža, između 2 i 4 °C, a popodnevna od 9 do 14 °C
Izdvojeno
-
Trasa utrke je uz samu obalu, pružajući sudionicima priliku da uživaju u predivnom ambijentu i jedinstvenom božićnom ugođaju našeg grada.
-
Šampon za suho pranje ili suhi šampon često se predstavlja kao brzo i jednostavno rješenje za osvježavanje i "maskiranje" masne kose, ali mnogi koji ga koriste, posebno oni s masnijim vlasištem, ne dobiju uvijek očekivane rezultate. No, jedan jednostavan trik, koji je nedavno postao viralan na TikTok-u, mogao bi to promijeniti.
-
Postupajući po zaprimljenoj dojavi 39-godišnjeg hrvatskog državljanina da ga je noćas oko 2 sata u ugostiteljskom objektu u Širokoj ulici u Zadru fizički napao 58-godišnji hrvatski državljanin, policijski službenici su izašli na mjesto događaja gdje su postupali s ciljem utvrđivanja svih okolnosti događaja.
-
Dva hrvatska državljanina u dobi od 53 i 51 godinu u trgovini u Bibinjama ovoga četvrtka ukrali su više parfma.
Dodavanje novih komentara je onemogućeno.