Kultura

Ekologija

GKZD: Edukativna radionica na temu plastike u moru

GKZD: Edukativna radionica na temu plastike u moru

U povodu obilježavanja Europskog tjedna za smanjenje otpada, Društvo istraživača mora - 20000 milja u ponedjeljak 23. studenoga organizira edukativnu radionicu na temu plastike u moru.

U Gradskoj knjižnici u Zadru od 18 sati, Društvo 20000 milja predstavit će problem plastičnog otpada u okolišu te predložiti nekoliko načina kako smanjiti plastični otpad tj. kako izraditi korisne predmete od plastike koju bi inače bacili i time naštetili svom okolišu. Projekt je financirao Grad Zadar.

 Također, cijeli idući tjedan (24. - 28. 11.) članovi udruge će provesti  na otoku Ugljanu, na kojemu provode projekt ''Misli plavo - otok Ugljan'' financiran od Europske unije iz Europskog socijalnog fonda.

Održat će se edukativne radionice na teme plastike u moru i održivog ribarstva za sve razrede Osnovne škole Valentina Klarina u Preku.

Također, kako bi potaknuli lokalno stanovništvo da brinu o svom okolišu i razmišljaju o svom utjecaju na njega, održat će se akcija čišćenja podmorja i plaže u mjestu Ugljan u subotu 28. studenog 2015. godine.

U sklopu ovog projekta, postavljeno je i šest edukativnih ploča u općini Preko na teme: Plastika u moru, Alternativni načini putovanja po otoku, Marikultura, Jadransko more kao centar bioraznolikosti, Morska cvjetnica Posidonia oceanica, Život na kršu.

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.