
Suncem okupane i kišom osvježene ulice Skradina spremno su dočekale prve goste i posjetitelje 1. Skradinskog festivala rižota i načina života.
Dva stručna panela u prvom dijelu petka, privukla su vrsne i priznate stručnjake iz svijeta gastronomije i enologije koji su iz srca, argumentirano i decentno pričali o aktualnim temama. Paneli su bili odlična uvertira za vrhunac festivala, odnosno RIŽOT Cooking Show koji nas očekuje u subotu, 14. rujna od 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu.
U ime domaćina, goste su pozdravili Bernarda Marasović, direktorica Turističke zajednice Grada Skradina i Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina izrazivši veliko zadovoljstvo, zahvalnost i srdačnu dobrodošlicu svima koji su dio mozaika 1. Skradinskog festivala rižota i načina života.

Uslijedio je panel na temu: “Enološka raznolikost i bogatstvo Hrvatske – prednosti i izazovi”. Gordan Goreta (NP Krka), Ivana Jurić (Turistička zajednica Osječko – baranjske županije), David Matković (Turistička zajednica Motovun), Mario Pavić (Restoran Mario Rogoznica) i Smiljan Reljić (OPG i vinarija Vizzulin), iznijeli su zanimljive teze iz bogatog iskustva, riječima punih ljubavi prema enogastronomiji kojoj su posvetili cijeli život.




