
Drugog dana manifestacije 26. Dani masline praktični dio nastave odvijao se u maslinicima Poljane na otoku Ugljanu. Uz magistra Tomca, pokazne rezidbe maslina prezentirao je dr. sc. Šime Marcelić kojega smatraju najboljim praktičarem među znanstvenicima.
Sudionici su u Poljani imali prigodu pratiti i međunarodno gastro natjecanje Žgvacet 2024, te su uživali u najboljim jelima od mlade janjetine s bižima uz sve bolja vina iz Ravnih kotara. Istodobno, u Poljani se održavao i Sajam otočnih proizvoda.
Čestitamo pobjedničkoj ekipi u kuhanju janjetine sa bižima, ekipi ”Dražojkini” iz Zadra i Tatijani Jadrijev koja je osvojila 1. nagradu za najbolje uređeni štand.
Nagrade je uručio predsjednik udruge “Pojonsko srce” Šime Ivanov.
Prve tri ekipe u kuhanju janjetine sa bižima:
1. mjesto: ”DRAŽOJKINI” 178 bodova
2. mjesto ”TROTTER JUŽNI ZADAR” 177 bodova
3. mjesto: ”MMMMMM” – Poljana 176 bodova

1. ”KAŠUNARI” – Bibinje (Marin Režan, Marko Režan, Ante
Sikirić, Lovre Sikirić, Roko Sikirić).
2. ”SELO MI HEY” – Preko (David Rušev, Martin Šoša, Mauricio
Lucin).
3. ”RELAX” – Zadar (Danica Hržina, Zejna Olić, Senka Žuanić,
Venka Šušak).
4. ”POLJAKOV ZALOGAJ” (Tripun Poljak, Jadran Jurin).
5. ”TROTTER d.o.o.” (Južni) Zadar (Nikola Katalinić, Marijan
Tomac).
6. ”TAKOČ” – Sutomišćica (Ante Blasić, David
Gržanov).
7. ”DRAŽOJKINI” – Zadar (Drago Dražović, Mario Šimić, Edi
Tokić, Miro Buljat).
8. ”MMMM” – Poljana (Marko Kolega, Ivan Šarin, Mario Mašina,
Jure Franin).
9. ”BAŽDARENI” – Zadar (Stuble, Leki, Dado, Pinčić, Kurte,
Vrsaljko, Luka).
Ocjenjivački sud ocjenjivao je okus, miris i izgled jela, Renato
Kraljev, Dinko Babin, Dragan Luštica, Franko Ušalj, Ante Lončar,
Zoran Pantalon, Tatijana Jadrijev.
OPG-ovi:
1. OPG Zalović Marin – Tkon
2. Obrt Linđin – Kraj
3. Al Kaprone d.o.o. – Sveti Ivan Zelina
4. OPG Frane Gudelj – Benkovac
5. OPG Luiza Selin
6. OPG Pharos Zadar
7. OPG My Silba
8. Lončar Senka
9. OPG Marin Žuža
10. OPG Smoljan – Tkon
11. OPG Mandel – Kukljica
12. OPG Ženpera – Žman
13. OPG Tatijana Jadrijev
Udruga ”Pojonsko srce” zahvaljuje organizatoru: Udruzi prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije i svima koji su bili u Poljani na 26. Međunarodnim danima maslina, hvala dr.sc. Šimi Marceliću na prezentaciji rezidbe u masliniku, Mažoretkinjama Otoka Ugljana i Pašmana, Zadarskom plesnom ansamblu, Udruzi TIM, Klapi Kontrada, ocjenjivačkom žiriju, svim ekipama sudionicama u kuhanju janjetine sa bižima, OPG-ima, Klapi Kontrada, Općini Preko, TZ Općine Preko, Zadar region, DJ Zdagi i svima koji su pomogli u organizaciji ove manifestacije.



