
ItaliaFest preselio je na glavnu zadarsku pijacu sve do 16. lipnja 2018. Cijeli događaj danas će biti upotpunjen glazbenim programom prigodnim za talijansko ozračje.
Predstaviti će razne talijanske gastronomske proizvode i
specijalitete od regije do regije, nudeći tipične lokalne
prehrambene proizvode i jela kao što su:
Toskana: suhomesnati proizvodi od svinjskoga i goveđeg mesa, te
mesa divlje svinje; sušeni pršut, sirevi od kravljeg, kozjeg i
ovčjeg mlijeka;
Umbrija: suhomesnati proizvodi, svježi i odležali sirevi;
Basilicata: suhomesnati proizvodi, sirevi i kruh;
Puglia: suhomesnati proizvodi, sirevi, umaci, povrće konzervirano
u ulju i octu;
Kalabrija: suhomesnati proizvodi, sirevi, nduja (pikantna pašteta
u kobasici, za mazanje), umaci, povrće konzervirano u ulju i
octu, kruh;
Campania: suhomesnati proizvodi, sirevi, tjestenine i kruh;
Sicilija: kolači od badema, kanole, marcipan, nugat, različito
sušeno voće, arancini (pržene kuglice od riže), pizze, ručno
izrađeni grissini;
Sicilija: masline, na suncu sušene rajčice, različito ukiseljeno
povrće (luk, češnjak, paprika) i fileti inćuna u ulju
U utorak 12. 6.2018. od 10 do 13 sati najavljujemo kao glavni
događaj na zadarskoj pijaci pripremu 500 porcija talijanskih
specijaliteta- dagnje na više načina spremane u velikom kotlu.
Cijeli događaj će biti upotpunjen glazbenim programom prigodnim
za talijansko ozračje.



