
Projekt male tržnice ItaliaFest građanima predstavlja razne talijanske gastronomske proizvode i specijalitete od regije do regije. Do 9. lipnja izlažu na Rivi, a od 11. do 17. lipnja na Gradskoj tržnici.
Izlagači na lijepo uređenim štandovima predstavljaju
regiju/područje iz koga dolaze, nudeći tipične lokalne
prehrambene proizvode i jela kao što su:
Toskana: suhomesnati proizvodi od svinjskoga i goveđeg mesa, te
mesa divlje svinje; sušeni pršut, sirevi od kravljeg, kozjeg i
ovčjeg mlijeka;
Umbrija: suhomesnati proizvodi, svježi i odležali sirevi;
Basilicata: suhomesnati proizvodi, sirevi i kruh;
Puglia: suhomesnati proizvodi, sirevi, umaci, povrće konzervirano
u ulju i octu;
Kalabrija: suhomesnati proizvodi, sirevi, nduja (pikantna pašteta
u kobasici, za mazanje), umaci, povrće konzervirano u ulju i
octu, kruh;
Campania: suhomesnati proizvodi, sirevi, tjestenine i kruh;
Sicilija: kolači od badema, kanole, marcipan, nugat, različito
sušeno voće, arancini (pržene kuglice od riže), pizze, ručno
izrađeni grissini;
Sicilija: masline, na suncu sušene rajčice, različito ukiseljeno
povrće (luk, češnjak, paprika) i fileti inćuna u ulju



