Specialty Coffee Association

Regionalno barističko natjecanje u caffe baru Kult

Kvalifikacije za drugo regionalno natjecanje održavaju se danas u zadarskom caffe baru Kult, te 10. svibnja u Fabrigue klubu u Splitu; Deset finalista imat će priliku pokazati svoja znanja na natjecanju za najboljeg baristu u organizaciji Francka 1. listopada ove godine

Nakon uspješnog prvog profesionalnog regionalnog natjecanja
barista 2017. godine, počele su pripreme za ovogodišnje izdanje.
Cilj natjecanja je edukacija i poticanje izvrsnosti barističkih
vještina u pripremi espressa i ostalih napitaka od kave te
daljnja popularizacija barističkog zvanja koje zadnjih godina sve
više dobiva na značaju.

Nakon Pule, kvalifikacije za drugo regionalno natjecanje barista
održavaju se danas, u utorak, 8. svibnja u zadarskom caffe baru
Kult, nakon čega slijede natjecanja u Splitu u Fabrique klubu 10.
svibnja, u Maxi pubu u Zagrebu 15. svibnja te u Waldinger baru u
Osijeku 29. svibnja, dok u lipnju slijede kvalifikacije u
Sloveniji i BiH.  

Finalno natjecanje okupit će 10 najvještijih barista iz regije u
zagrebačkome Johannu Francku 1. listopada. Prvo regionalno
barističko natjecanje u organizaciji Francka provodi se u skladu
s pravilima Specialty
Coffee Association
(SCA), krovne međunarodne stručne
organizacija koja okuplja sve sudionike u industriji kave.
Zadatak za natjecatelje je da u roku od 15 minuta pripreme 4
espressa i 4 napitka vlastite kreacije na bazi espressa, a svaki
napitak mora biti identičan.

Franck je po prvi put u povijesti prošle godine organizirao
natjecanje u kojem su mogli sudjelovati konobari na nacionalnoj
razini. Prilikom kvalifikacija od 15.000 ugostiteljskih objekata,
54 konobara iz pet hrvatskih regija pristupila su natjecanju, a
najboljih 11 finalista iz Rijeke, Splita, Zagreba, Bjelovara,
Osijeka, Pirovca i Vodica kvalificiralo se za finalno barističko
natjecanje u Zagrebu.

Prošlogodišnji pobjednik natjecanja bio je Luka Panović
iz Rijeke (caffe bar Monte Cristo)
, drugo mjesto pripalo
je Ivan Sinčiću iz Pirovca (caffe bar
Rišpet)
, dok je treće mjesto osvojio Petar
Knežević
iz Šibenika (Johann Franck
Zagreb)
.

Franck, od početka podiže ljestvicu u kvaliteti espressa, stvara
i prati nove trendove te čvrsto zadržava poziciju lidera u HoReCa
kanalu, a natjecanjima poput ovog potvrđuje svoju želju za rastom
i ulaganjem u ljude i vrhunsku kvalitetu kave.

Iz naše mreže
Povezano
584614664_844964031595370_2292608953710447008_n

Svi zainteresirani imat će priliku da se okušaju u jahanju u Perivoju Vladimira Nazora

događaj je prošao
23. studenoga, 10:00 - 13:00
Perivoj Vladimira Nazora
Predstavljanje novog vizualnog identiteta Grada Zadra

Suradnja grada i mladih dizajnera donijela novi brend Zadra

događaj je prošao
21. studenoga, 11:00 - 12:00
Providurova palača
boulder

Sv. Krševan Boulder Open 2025. na Višnjiku, after u Nigdjezemskoj uz KaliKamo

događaj je prošao
29. studenoga, 08:30 - 23:00
Športski centar Višnjik, Zadar
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest