
U sklopu projekta Zona – okusi i mirisi zadarskog kraja održana je prva edukativna radionica namijenjena kuharima zadarskih restorana sa ciljem zajedničke suradnje i promocije tradicionalnih autohtonih jela našeg podneblja kao i popularizacije gastronomske ponude.
Zadarska županija je sastavni dio mediteranskog kulturnog kruga
pa je samim time i mediteranska prehrana jedno od obilježja ovoga
prostora.
Kroz ovaj projekt će se omogućiti da se u restoranima Zadarske
županije nađu sezonska mediteranska jela na zasebnim jelovnicima
koja bi reklamirala okuse i mirise Zadarskog kraja.
Naglasak je upravo na njihovoj izvornosti, lokalnom porijeklu i
dostupnosti ovisno o sezoni, berbi ili ulovu.
Edukativnu radionicu vodio je poznati kuhar David Skoko u
suradnji s Renatom Kraljevom koji su svojim iskustvom
pokušali prenijeti znanje zadarskim ugostiteljima.
Na edukaciju su se odazvali kuhari restorana Harbor,
Restoran Groppo, Hedonist, Hotel Mediteran, Restoran Roko,
Restoran Foša i Restoran Pijat.
Na sljedećoj radionici planiramo uključiti obiteljska
poljoprivredna gospodarstva (OPG) kako bi se povezali sa
zadarskim restoranima sa ciljem zajedničke suradnje i nabavke
domaćih lokalnih proizvoda.



