
U ponedjeljak 19. veljače i utorak 20. veljače u restoranu 4 Kantuna u Varoši Zadranke i Zadrani imaju jedinstvenu priliku uživati u specijalitetima makedonske kuhinje.
Dvije večeri zaredom, od 19 do 23 sata šef kuhinje skopskog
restorana Public Room, gospodin Kristijan Veljanovski i njegov
pomoćnik Luka Arsov kuhaju tradicionalna makedonska jela na
suvremen način.
Na jelovniku će se tako naći domaći ajvar, tarator, slani kolač
od palente, gravče na tavče, kadaif i druge delicije.
Restoran Public Room dio je multidimenzionalnog prostora koji
obuhvaća 1.500 m2 u centru Skopja u kojem se održavaju likovne
izložbe, muzički koncerti, promocije knjiga, kulinarske radionice
te predstavljanja najnovijih dizajnerskih dostignuća iz Europe.
Vrlo često u kuhinji restorana gostuju kuhari iz cijelog svijeta.
U objekt svakodnevno navraćaju profesori sa skopskog
Univerziteta, studenti, diplomati i ljubitelji kulture. Jednom
riječju, Public Room je okupljalište progresivnih snaga
makedonskog društva gdje se razmjenjuju misli i ideje s
mnogobrojnim strancima koji žive ili povremeno dolaze u
Makedoniju.



