
Božićni sajam će se održati 22. prosinca na Narodnom trgu od 8 do 15 sati
U prostorijama Udruženja obrtnika Zadar održana je konferencija za novinare na kojoj je prestavljen projekt “Dani sunca – Božićni sajam zdrave hrane” u organizaciji udruge za promicanje ekološke proizvodnje hrane i zaštitu okoliša Eko-Zadar.
Na konferenciji su sudjelovali predstavnica Eko-Zadra Atana Grbić – Martinović, pročelnik Sekcije trgovaca Mladen Malta i dogradonačelnik Dražen Grgurović koji je istaknuo važnost organiziranja ovakvih sajmova i manifestacija za “povratak života na Poluotok”.
“Dani sunca” sajam je prirodno i tradicijski proizvedene hrane i pića, ulja, ljekovitog bilja i biljnih preparata, kao i proizvoda s područja aromaterapije, umjetničkih i zanatskih proizvoda u što spadaju i suveniri i uporabni predmeti od prirodnih materijala. Na sajmu će se promovirati proizvođači ekoloških namirnica ili ljekovitih pripravaka, ali i proizvodi koji se predstavljaju kao autohtoni hrvatski suvenir.
“Ljudi nas u podržavaju u organizaciji ovakvih događaja, pa čak i nude ideje za nove projekte”, rekao je Mladen Malta., te dodao: “Pozivamo ljude da dođu na sajam i kupe zdrave namirnice za sebe i svoje bližnje.”
Božićni sajam će se održati 22. prosinca na Narodnom trgu od 8 do 15 sati, a u slučaju kiše će se odgaditi na neodređeno. Sajam se održava u sklopu programa “Prosinac na Poluotoku uz podršku Grada Zadra i potporu Udruženja obrtnika Zadar Sekcije trgovac.
Sudionici “Božićnog sajma”:
– “Ravnokotarska vinska cesta” s vinima Zlatka Kaštelanića čije je kvalitetno bijelo vino “Zlatna kap” dobitnik mnogobrojnih priznanja za kvalitetu i Uljarom Nadin koja je dobitnica zlatne medalje za ekstra djevičansko maslinovo ulje i diplome za prerađeno šampionsko ulje.
– Nedjeljko Ćotić u čijoj se ponudi nalazi široka paleta pčelinjih proizvoda Zadarske županije; Kaduljin med s Kornata, med od Vriska s vrhova Velebita…
– Ljekovito bilje “Jerkin” s pripravcima od ljekovitog bilja
– PTO Nekić (Rade i Dragica Nekić) s prirodnim proizvodima na bazi ljekovitog bilja i maslinovog ulja (masti, ulja, čajevi, biljne kugle, darovni program…)
– “Tara centar” sa sendvičima sa seitanom, tofuom, burgerima od žitarica i povrća, te domaćim namazima od suncokreta, sezama i kolačima. U “Tara centru” odnedavno je otvoren i jedini zadarski restoran koji nudi makrobiotičku i vegetarijansku kuhinju.
– Joso i Mira Maruna – med i proizvodi od meda
– Udruga Z.V.U.K. unutar projekta “Hrana, a ne oružje” promovira ideju izgradnje mira, a uz to će se prikupljati i novčani prilozi za pomoć Draganu Stojisavljeviću koji se oporavlja nakon moždanog udara



