
Duža menza, duži redovi
Studentska menza u Citadeli danas je otvorila svoja vrata za prve gladne studente. Nakon više od pola godine izvođenja radova i raznih prirodnih i tehničkih zastoja, proširena, obnovljena i osuvremenjena menza spremna je za pružanje usluge prehrane studenata, ali i druge komercijalne svrhe.

Postojeći objekt je dvostruko veći jer je nova prostorija ukopana u zidine Citadele, a na vrh nje je dodan još jedan kat u kojem je smještena kuhinja.
Stolovi za objedovanje se sada nalaze u cijeloj staroj dvorani i dijelu nove, dok je linija za izdavanje hrane smještena u novoj dvorani.
Hrana se priprema na katu i onda se u pokretnim spremnicima dizalom dostavlja na liniju.
Menza je veća, ljepša, opremljenija, no kada smo danas za vrijeme ručka došli u menzu dočekao nas je isti prizor koji smo gledali i prije ljeta, dugačak red.
Direktora Poslovnog centra Sveučilišta Darka Dell’Orca smo upitali odvija li se rad menze po planu. -Ima nekih početnih problema koje smo i očekivali, to je normalno budući da sva nova oprema mora “sjesti”. Izbaci osigurač i slično, ali to se brzo riješi. Redovi postoje no i njih smo očekivali jer se osoblje, i novo i staro mora naviknuti na novi način organizacije rada, rekao je Dell’Orco.

Upitan za promjene u sastavu jelovnika, ravnatelj je odgovorio da to nije stvar menze već Ministarstva.
U redu smo zatekli i predsjednika Studentskog zbora Stipana Dilbera.
Na pitanje da li je zadovoljan s novom menzom, Dilber je odgovorio -Menza je stvarno lijepa i prostrana i moram reći da su naša očekivanja po tom pitanju ispunjena. Iz uprave Sveučilišta su najavljivali da će zadarska menza biti najmodernija u državi i ona stvarno tako izgleda.

No, predsjednik Studentskog zbora je uputio i neke kritike -Ne možemo ne izraziti nezadovoljstvo što smo menzu ovoliko dugo čekali. Ponuda u menzi je ostala ista kao i prošle godine i to namjeravamo promijeniti. Kontaktirat ćemo s resornim ministarstvom i tražiti dodatne artikle na jelovniku, rekao je Dilber.
Zaposlenici menze su za vrijeme gradnje bili ili u Đačkom domu na ili neraspoređeni. Popularnog kuhara Perkovića smo upitali da li je zadovoljan s početkom rada menze – Kako ne, drago nam je da je sve opet u pogonu. Novi pogoni i oprema su jako dobri, a prostorije odlično izgledaju. Sad nas tu ima 18 zaposlenih i moramo se međusobno izorganizirati i snaći, rekao je Perković.




