
More se naime pokazalo kao izvrstan podrum za dozrijevanje pjenušca što je prije nekoliko godina i dokazala PZ Vrbnik s otoka Krka dok je Simoničev eksperiment pionirski pothvat na području Dalmacije
Nesvakidašnji događaj za Općinu Jasenice, ali i čitavo zadarsko područje! Tristotinjak metara od obale u Maslenici, u Novigradsko more danas je spušteno 800 boca vrhunskoga pjenušca slovenskog proizvođača tvrtke Simonič d.o.o., javlja Radio Zadar
More se naime pokazalo kao izvrstan podrum za dozrijevanje pjenušca što je prije nekoliko godina i dokazala PZ Vrbnik s otoka Krka dok je Simoničev eksperiment pionirski pothvat na području Dalmacije.

Dvije vrste pjenušca – u glinenim amforama i staklenim bocama ostaju u moru pola godine do godinu dana, a kakvoća će se pratiti.
Ideja je nastala iz prijateljstva i u suradnji s načelnikom Općine Jasenice Marinom Baričevićem. Od njega doznajemo zašto su pjenušac nazvali “Ralje”:
“Budući da je tu Ždrilo, a Ždrilo znači ralje, što je jedno moćno ime, željeli smo na taj način simbolično označiti početak projekta za kojeg vjerujemo da bi mogao imati moćne rezultate. Naime, na platou na obali, pored ovog morskog vinskog podruma, planiramo izgraditi i restoran u kojem bi se mogla degustirati vina koja će se pohranjivati na morskom dnu”, najavio je Baričević.




