Burek po zakonu

I burek je dobio svoja ‘prava’

Pekari u Srbiji tvrde da nemaju ništa protiv takve odluke, no ističu da strahuju od primjene HACCP-a jer će ih koštati više od 3000 eura

Mediji u Srbiji naveliko izvještavaju o tome da će od lipnja ove godine
svaka pekara koja prodaje i proizvodi burek morati uvesti HACCP
standard.

Tako će se pod nazivom ”burek-pita” moći prodavati jedino pekarski
proizvod od pšeničnog brašna tipa 500, masnoće i vode, uz dodatak
mljevenog mesa, sira, voća ili povrća.

Burek sa mesom morati će sadržavati najmanje 20 posto mljevenog
mesa, burek sa sirom najmanje 20 posto sira, a burek sa voćem ili
povrćem najmanje 10 posto voća ili povrća u odnosu na količinu
upotrebljenog brašna.

HACCP će pekarima uvjetovati, kao i velikim klaonicama ili
restoranima, stroge higijenske uvjete za osiguranje sigurnosti hrane u
svim fazama proizvodnje, prerade i prodaje.

Pekari u Srbiji tvrde da nemaju ništa protiv takve odluke, no ističu
da strahuju od primjene HACCP-a jer će ih koštati više od tri tisuće
eura, te smatraju da će se zbog toga pojedine pekarnice morati
zatvoriti.

Tako je i savez malih pekara Srbije najavio da će uputiti zahtjev vladi da se produži rok za uvođene HACCP-a do 2013. godine, piše portal danas.hr

Iz naše mreže
Povezano
Gradska tržnica, barkajoli, Morske orgulje, Pozdrav suncu, Centar za mlade, Puntamika

O pravima pomoćnika na nastavi na okruglom stolu u Centru za mlade

događaj je prošao
25. studenoga, 18:00 - 19:00
Centar za mlade, Zadar
20112025_8311667148

Večernja scena – Venera u krznu (16+)

događaj je prošao
4. prosinca, 20:00 - 21:00
Kazalište lutaka Zadar
elvis

Dj Elvis i Večer filmske glazbe

događaj je prošao
30. studenoga, 20:00 - 22:00
Tržnica Zadar
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest