
Poboljšanje konkurentnosti prehrambene industrije i poticanje partnerstva između lokalnih proizvođača višnje maraske i znanstvenih institucija, jedan je od ciljeva projekta koji je danas predstavljen u Centru za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru.
U sklopu projekta pod nazivom “Višnja maraska kao sastojak funkcionalne hrane”, a koji je financiran sredstvima EU, otvoren je i novoopremljeni laboratorij Centra. Voditeljica projekta Verica Dragović-Uzelac:
Projekt koji bi trebao oživotvoriti konkretnu suradnju znanstvenika i gospodarstva vrijedan je 497 tisuća eura. Financira se sredstvima EU iz pretpristupog programa IPA, koji za cilj ima osnaživanje kapaciteta znanstvenih institucija i visokoškolskih organizacija za što bolju suradnju sa industrijom te malim i srednjim poduzetništvom. Voditelji projekta podsjećaju da je prije nekoliko dana raspisan novi natječaj koji je otvoren do 21. listopada te su pozvali znanstvenike da se prijave za dodjelu sredstava.




