Konkurentnost prehrambene industrije

Otvoren laboratorij Centra za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju

Poboljšanje konkurentnosti prehrambene industrije i poticanje partnerstva između lokalnih proizvođača višnje maraske i znanstvenih institucija, jedan je od ciljeva projekta koji je danas predstavljen u Centru za prehrambenu tehnologiju i biotehnologiju u Zadru.

U sklopu projekta pod nazivom “Višnja maraska kao sastojak funkcionalne hrane”, a koji je financiran sredstvima EU, otvoren je i novoopremljeni laboratorij Centra. Voditeljica projekta Verica Dragović-Uzelac:

Projekt koji bi trebao oživotvoriti konkretnu suradnju znanstvenika i gospodarstva vrijedan je 497 tisuća eura. Financira se sredstvima EU iz pretpristupog programa IPA, koji za cilj ima osnaživanje kapaciteta znanstvenih institucija i visokoškolskih organizacija za što bolju suradnju sa industrijom te malim i srednjim poduzetništvom. Voditelji projekta podsjećaju da je prije nekoliko dana raspisan novi natječaj koji je otvoren do 21. listopada te su pozvali znanstvenike da se prijave za dodjelu sredstava.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest