
Puž je niskokalorična hrana, pa se smatra dijetetskom namirnicom visoke kakvoće
Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca po prvi puta su organizirali manifestaciju ”Puževim korakom”. Radi se o gastro manifestaciji, pripremi i degustaciji jela s puževima.

Puževi su se pripremali po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i ostale načine, a u njihovoj pripremi sudjelovalo je 25 ekipa.
U sklopu manifestacije održano je i prvo otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa.

Puževe su jeli u doba antike, a Grci i Rimljani su ih i uzgajali zbog prehrane.
U Hrvatskoj još uvijek je zanemarivo korištenje puževa u prehrambene svrhe, no u svijetu se ona povećava. U nekim zemljama priprema puževa predstavlja nacionalni specijalitet.
Ovaj mekušac siromašan je masnoćama, bogat bjelančevinama, a njegovo meso sadrži puno mineralnih soli i esencijalnih aminokiselina.
Puž je niskokalorična hrana, pa se smatra dijetetskom namirnicom visoke kakvoće.



