Peti Festival smokava u Zadru

“Gastro smokva” – sva lica kraljevskog voća

Peti Festival smokava u Zadru danas je obilježena sajmom smokava u Providurovoj palači i degustacijom u restoranu Pet bunara.

Kraljevsko voće, smokva je doista jedinstven sastojak za brojna slatka i slana jela, u što nas je uvjerio šef kuhinje restorana Pet bunara, Mario Arbanas, koji se pobrinuo za maštovitu prezentaciju jela od smokava.

Smokva je danas sve više prepoznata kao vrhunski sastojak za gurmane. Poslušajte što nam je o tome kazao vlasnik restorana Pet bunara, Vladimir Babac.

U Providurovoj palači održava se sajam prerađivača smokava, prvotno planiran na Trgu pet bunara, ali je zbog kiše preseljen. Svoje proizvode predstavlja 17 izlagača. To su Šinjorina Smokva, Solana Nin, Muzej antičkog stakla, Čistoća d.o.o., Nasadi d.o.o., Maraska d.d., Viški hib, UO Kali Medveja, PZ Prijatelji Lastova, OPG-i Branka Aralica, Eugen Novaković, Branka Živković, Vesna i Zaim Šibić, Nikica Žampera, Anka i Zlatko Burić, Tomo Ostojić, te Ugostiteljsko-turistička škola Zadar.

Iz naše mreže
Povezano
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest