
Čitatelj Večernjeg lista poslao je račun iz konobe u Ninu gdje su za 1,6 kilograma lignji platili 400 kuna, piše vecernji.hr
“Evo vam još jedan primjer kako nas ‘gule’ na ljetovanju”, piše nam čitatelj te objašnjava da su u toj konobi njegova supruga, devetogodišnji sin i on pojeli 1,6 kilograma lignji, a zajedno s pićem i blitvom to ih je ukupno stajalo 484 kune.
To vam je tako
Na prigovor da račun nije u redu, konobar nam je rekao: ”To vam je tako”, piše nam čitatelj koji smatra da su cijene na Jadranu previsoke. ”I na kraju svega, ostali smo gladni i praznog džepa”, zaključuje čitatelj koji će ovogodišnje ljetovanje vjerojatno pamtiti po cijeni kilograma prženih lignji u Ninu.
S druge strane, čitatelj Ivan G. iz Švicarske smatra da su cijene u Hrvatskoj povoljne. On se ovog tjedna vratio u Švicarsku s godišnjeg, a proveo ga je u Dalmaciji, Rijeci, Slavoniji i Zagrebu.
Najveća razlika u cijeni ćevapa
“Cijene u Hrvatskoj za nas su povoljne, bar za trećinu niže nego u restoranu u Švicarskoj”, napisao nam je Ivan te dodao da je ipak vidio razliku u cijenama ovisno jesu li kupovali u Rijeci ili Biogradu, kao i jesu li jeli na rivi ili negdje drugdje.
“Najveću razliku vidio sam u cijeni ćevapa. U Rijeci su oni 29 kuna, najviše 45 kuna, dok su u Biogradu od 55 do 75 kuna, što smatram da je previše”, piše Ivan, ali i dodaje kako su ih u Hrvatskoj častili rakijom ili aperitivom, što u Italiji nije doživio.
VL/eZd



