
Više od 700 porcija tradicionalne uskrsne fritaje, spravljene od dvije tisuće jaja, dvadeset kilograma šparuga i pet kilograma mladog luka, podijeljeno je na Veliku subotu Puljanima i njihovim gostima na gradskoj tržnici.
Unatoč kiši, ova glazbeno-kulinarska manifestacija okupila je velik broj građana koji su se tako odazvali besplatnoj marendi u organizaciji Grada Pule i Gradske tržnice. Među njima bili su i brojni turisti, jer u najvećem istarskom gradu za uskrsne blagdane boravi oko tri tisuće gostiju uglavnom iz Italije, Njemačke, Austrije i Slovenije.
Priprema fritaje bila je središnji od brojnih događaja koji su se od četvrtka ondje održavali u sklopu manifestacije “Uskršnja tržnica”. Uz ponuđene autohtone proizvode i rukotvorine proizvođača koji i inače sudjeluju na manifestacijama tržnice “Mirisi i okusi Istre” i “HandMade by Markat” u subotu su se mogli kušati i oni s varaždinske tržnice.
U Vodnjanu je pak danas održana 22. Smotra vina južne Istre i 21. Smotra ekstra djevičanskih maslinovih ulja u sklopu kojih su tijekom dana bile otvorene kušaone i podrumi ulja i vina. Održani su i vođeni obilasci Nacionalnog kolekcijskog nasada domaćih i udomaćenih sorti maslina, a zatim je održano i natjecanje u rezidbi maslina u jednom vodnjanskom masliniku.



