info kantun

Šibenik domaćin 11. Dana hrvatskog pršuta, bira se novi šampion

M. Alajbeg

Tko ove godine ima najbolji pršut doznat će se 25. travnja u Šibeniku, gradu domaćinu 11. Dana hrvatskog pršuta.

Ova manifestacija, koju tradicionalno organizira Klaster
hrvatskog pršuta, već više od desetljeća slavi bogatu tradiciju i
vrhunsku kvalitetu hrvatskog pršuta, okupljajući proizvođače,
stručnjake i ljubitelje ove cijenjene delicije.

Naglasak je isključivo na zaštićenim pršutima, a Hrvatska ih ima
čak četiri – krčki, drniški i dalmatinski, nositelji su EU
zaštićene oznaka geografskog porijekla, a istarski EU zaštićene
oznake izvornosti.

U petak, 25. travnja manifestacija je namijenjena isključivo
stručnjacima i proizvođačima, a u subotu, 26. travnja seli na Trg
Pavla Šubića na kojem će građani i turisti moći degustirati i
kupiti najbolje hrvatske pršute po promotivnim cijenama.

“Ova manifestacija iznimno je važna za jačanje brenda hrvatskog
pršuta na domaćem i međunarodnom tržištu. Unatoč izazovima poput
pandemije, inflacije i afričke svinjske kuge, hrvatski pršutari
uspjeli su očuvati kontinuitet proizvodnje, što potvrđuje njihovu
predanost i stručnost. Pozivamo sve ljubitelje vrhunske
gastronomije, stručnjake i proizvođače da nam se pridruže u
Šibeniku 25. travnja u D-Resortu, a građane da nas posjete na
Trgu Pavla Šubića 26. travnja”, poručuje Ante Madir, izvršni
direktor Klastera hrvatskog pršuta.

Povezano
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail desk@ezadar.hr ili putem forme Pošalji vijest