
Tko ove godine ima najbolji pršut doznat će se 25. travnja u Šibeniku, gradu domaćinu 11. Dana hrvatskog pršuta.
Ova manifestacija, koju tradicionalno organizira Klaster
hrvatskog pršuta, već više od desetljeća slavi bogatu tradiciju i
vrhunsku kvalitetu hrvatskog pršuta, okupljajući proizvođače,
stručnjake i ljubitelje ove cijenjene delicije.
Naglasak je isključivo na zaštićenim pršutima, a Hrvatska ih ima
čak četiri – krčki, drniški i dalmatinski, nositelji su EU
zaštićene oznaka geografskog porijekla, a istarski EU zaštićene
oznake izvornosti.
U petak, 25. travnja manifestacija je namijenjena isključivo
stručnjacima i proizvođačima, a u subotu, 26. travnja seli na Trg
Pavla Šubića na kojem će građani i turisti moći degustirati i
kupiti najbolje hrvatske pršute po promotivnim cijenama.
“Ova manifestacija iznimno je važna za jačanje brenda hrvatskog
pršuta na domaćem i međunarodnom tržištu. Unatoč izazovima poput
pandemije, inflacije i afričke svinjske kuge, hrvatski pršutari
uspjeli su očuvati kontinuitet proizvodnje, što potvrđuje njihovu
predanost i stručnost. Pozivamo sve ljubitelje vrhunske
gastronomije, stručnjake i proizvođače da nam se pridruže u
Šibeniku 25. travnja u D-Resortu, a građane da nas posjete na
Trgu Pavla Šubića 26. travnja”, poručuje Ante Madir, izvršni
direktor Klastera hrvatskog pršuta.