
Počeo je Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru: Maguro i Jadran tuna, Križanović i Cromaris, Antiquus i Burgers & More prvog jutra složili desetke različitih ukusnih ribljih rola, burgera, ražnjića…
Travanjsko jutro je u srijedu bilo idealno: svježa tramuntana koja nas je hladila prošlih dana se smirila, proljeće je ugrijalo pa se početak ovogodišnjeg Tuna, Sushi & Wine Festivala odigrao u idealnim uvjetima. Četiri kuharske ekipe, restorana Maguro, Antiquus, Burgers & More te Cromarisov sushi dvojac Mladen Križanović i Ivan Bašić, cijelog su jutra izbacivali na desetke slasnih zalogaja od jadranske ribe, prvenstveno tune, brancina i hame.

Uz kuharske timove, od kojih je Magurov bio tu samo na jedan dan, dok će ostali biti pod festivalskim šatorom sve do nedjelje, na festivalskom trgu se nalazi i Maraskin bar s bezalkohonim i alkoholnim pićima te koktelima, a Ivan Stiblik u Wine baru toči desetak ponaboljih vina zadarskog kraja. Udruženje obrtnika na nekoliko je štandova dovela svoje članove na Sajam rukotvorina, a na jednom se štandu nudi i vrhunsko maslinovo ulje nagrađivanog pakoštanskog uljara Tomislava Čudine.

