Događaji

#zadarskeškole

U Medicinskoj školi Zadar pripremili deserte za Svjetski dan hrane

U Medicinskoj školi Zadar pripremili deserte za Svjetski dan hrane

Učenici su izradili kolač od limuna, muffine od zobenog brašna s malinama i borovnicama, jogurte sa zobenim pahuljicama medom i šumskim voćem.

Svjetski dan hrane koji se slavi 16. listopada povezan je s Danima kruha koji se u Hrvatskoj tradicionalno obilježavaju.

Ovaj dan je prilika za izražavanje zahvalnosti za kruh i sve plodove zemlje te za podizanje svijesti o važnosti zdrave prehrane, ekološke proizvodnje i očuvanja biološke raznolikosti.

Dani kruha su također povezani s bogatom tradicijom koja se prenosi kroz generacije.

Ova manifestacija ima za cilj očuvanje kulturne baštine te ukazivanje na važnost rada i znanja koji su potrebni za proizvodnju kruha i drugih pekarskih proizvoda.

U zadarskoj školi su u manifestaciji sudjelovali učenici koji su izradili kolač od limuna, muffine od zobenog brašna s malinama i borovnicama, jogurte sa zobenim pahuljicama medom i šumskim voćem.

Nastavnice koje su sudjelovale u ovim aktivnostima s učenicima su Marija Kresoja, Nada Budimir Perinović, Lucija Tokić i Anita Raljević Špralja.
 


Reci što misliš!