Događaji

#sport i rekreacija

Učenici i učiteljice uživali u sportskom danu u područnoj školi u Ugljanu

Učenici i učiteljice uživali u sportskom danu u područnoj školi u Ugljanu

Kada bi mogli birati, učenici bi sigurno za glavni predmet odabrali – sport! Možda ne svi, ali mali Ugljanci sigurno jer su upravo to rekli danas obilježavajući Hrvatski olimpijski dan i Međunarodni dan sporta.

S učiteljicama Sofijom Kralj i Lorenom Tomić, učenici nižih razreda OŠ Valentina Klarina Preko, Područnog odjela Ugljan, dio nastave proveli su na školskom igralištu u sportskim aktivnostima koje su uključile vježbe motoričkih sposobnosti, štafetne igre i za kraj svima omiljenu igru graničara.

Nakon marende i slatkiša, koji su nagrada za fair play ponašanje i sudjelovanje, učenici obično, kažu učiteljice, odaberu ekipni sport, a to je u pravilu nogomet.

-I u matičnoj školi u Preku dan je bio posvećen sportu. Razredi su se cijeli tjedan natjecali u različitim sportovima, a danas nakon velikog odmora igrala su se finala, a najbolji su dobili pehare, kaže ravnateljica škole Linda Kolega Babajko.

Dodaje da i Područna škola u Ugljanu, poput matične u Preku, ima novouređeno školsko igralište. Zahvaljujući donaciji od 25.000 eura jedne gospođe iz Slovačke koja godinama ljetuje u Ugljanu, igralište je kompletno obnovljeno: postavljeni su nova podloga, zaštitna ograda, golovi, koševi…

Hrvatski olimpijski dan obilježava se 10. rujna i u mnogim školama i vrtićima prilika je za promicanje sporta, tjelesne aktivnosti i olimpijskih vrijednosti. Taj dan slavi sport, tjelesnu aktivnost i vrijednosti olimpizma – poštenje, prijateljstvo i izvrsnost.


Reci što misliš!