Događaji

zd županija

Svjetski dan turizma obilježen u Ninu: Kostimirano vođenje zainteresiralo osmaše

Svjetski dan turizma obilježen u Ninu: Kostimirano vođenje zainteresiralo osmaše

Svjetski dan turizma obilježava se 27. rujna, a ove godine s temom "Turizam i mir", te porukom da je turizam instrument mira, razumijevanja i prijateljstva.

Tradicionalno se i ove godine održalo prigodno kostimirano vođenje u suradnji Turističke zajednice Grada Nina i Osnovne škole Petar Zoranić, a povodom Svjetskog dana turizma. 

Povijest grada Nina je iznimno bogata i važna za povijest cijele Hrvatske te je ovo vođenje organizirano za učenike osmih razreda i to u cilju poticanja zanimanja za kulturnu baštinu i povijest Nina.

U ulozi Petra Zoranića Ninjanina, autora prvog romana na hrvatskom jeziku "Planine", i vile iz istoimenog romana našli su se licencirani turistički vodiči, a pratili su ih učenici koji su na zanimljiv način slušali priče iz povijesti i kulture. Mladi su temelj društva i ovako ih se potiče kako bi i oni u budućnosti bili promotori svoga grada. Tijekom srpnja i kolovoza u Ninu se održavaju besplatna kostimirana turistička vođenja pod nazivom "Petar Zoranić Ninjanin vodi vas kroz povijest kraljevskog grada Nina" na hrvatskom, engleskom i njemačkom jeziku. Udruga putničkih agencija i časopis Way to Croatia ovaj su aranžman 2021. nagradili godišnjom turističkom nagradom Simply the best za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu.

Ovim projektom mladi na nesvakidašnji način uče o kulturnoj, povijesnoj i prirodnoj baštini. Suradnja Turističke zajednice grada Nina i Osnovne škole Petar Zoranić u cilju je edukacije i jačanja znanja najmlađih.

Vođenju su se priključili i zainteresirani turisti, a ulice Nina na Svjetski dan turizma bile su pune šetača i biciklista. 

Sretan Svjetski dan turizma uz pozdrave iz kraljevskog grada Nina!

 


Reci što misliš!