Događaji

uspješna akcija

U eko akciji "Učinimo Privlaku privlačnijom" skupljen cijeli kontejner smeća

U eko akciji

U subotu su se u luci porat u privlačkom Selu okupili broji volonteri i entuzijasti kako bi u eko akciji očistili privlačko podmorje i priobalje.

Osim čišćenja od nakupljenog smeća, cilj akcije zgodnog imena "Učinimo Privlaku privlačnijom" bio je i podizanje svijesti o važnosti zaštite prirode.

Eko akcija "Učinimo Privlaku privlačnijom" Eko akcija "Učinimo Privlaku privlačnijom"

Organizator manifestacije bila je udruga "Šijavoga" iz Privlake, a na njihov poziv akciji su se odazvali: Dječji vrtić Sabunić iz Privlake, Ronilački klub Sv. Roko iz Bibinja, Međunarodni centar za podvodnu arheologiju iz Zadra, Gradsko društvo Crvenog križa Zadar i udruga Kanata. Manifestaciju su podržali i sponzorirali Općina Privlaka, Turistička zajednica Općine Privlaka, Općinsko komunalno Društvo "Artić" i trgovački obrt "Alen" iz Privlake.

Akciji se odazvalo stotinjak entuzijasta, ronilaca, volontera, učenika, vrtićke djece i cijelih obitelji. Najmlađi su čistili plažu i obalu dok su odrasli pomagali roniocima u izvlačenju i sakupljanju smeća koje je izvučeno iz podmorja luke Porat u Selu.

Brojni Privlačani su svojim batelama i kaićima na vesla pratili ronioce i asistirali im u izvlačenju smeća. Akciji su se pridružili i gosti koji su u Privlaci na odmoru, a shvaćaju koliko je važno da more ostane čisto.

Provedbom akcije privlačko more i obala čišći su za cijeli jedan kontejner smeća. Glavninu smeća činile su plastične boce, automobilske gume, plastične vrećice, ambalaže i čaše, dok se u luci najviše vadilo smeće koje je odbačeno s privezanih ribarskih i turističkih brodova.

Na završetku akcije svi su se sudionici okrijepili ručkom kojeg su pripremili članovi udruge "Šijavoga".


Reci što misliš!