Događaji

Od 1. do 3. listopada

Zadar domaćin „Croatia Yacht Show-a“ - prestižnog sajma super i mega jahti

Zadar domaćin „Croatia Yacht Show-a“ - prestižnog sajma super i mega jahti
Croatia Yacht Show

Monako je dom najprestižnijem yacht show-u na planeti, a sličnih je događanja toliko malo, da je dugo bila pretpostavka da se novi nikad neće ni pojaviti. Osim Monaka, postoje još četiri mjesta na svijetu koja imaju čast udomiti svoj superyacht show.

Od 1. do 3. listopada 2024., ovoj prestižnoj skupini pridružit će se i Zadar. Zbog svog centralnog položaja u regiji, kao i zbog novoizgrađene nautičke infrastrukture, Zadar Cruise Port je izabran za lokaciju „Croatia Yacht Show-a“, novog prestižnog sajma super-jahti i mega-jahti. Organizacijom ovog sajma, značajno će se ubrzati razvoj ove luksuzne turističke niše.

Sajmovi ovog tipa baziraju se na business-to-business (B2B) modelu, odnosno cilj im je povezivanje lokalnih brodovlasnika i agenata s međunarodnom elitom industrije. Takvi sajmovi obično prethode jačanju i popularizaciji lokalne industrije na međunarodnoj sceni.

Osim poslovnog aspekta, sajam će u ograničenom obliku biti dostupan i građanima. Na sajmu će se osim showa luksuznih jahti održati i show s luksuznim automobilima u kojem će građani moći uživati.

Uz brojne druge izlagače korisnih i zabavnih sadržaja, sajam će predstaviti i najbolje kuhare s izloženih jahti, kao i njihove kreacije, u sklopu velikog kulinarskog natjecanja.

Croatia Yacht Show otvara se 1.listopada 2024, samo dva dana nakon zatvaranja Monaco Yacht Show-a. Organizirani će biti i letovi iz Nice direktno za Zadar, kako bi se osigurala što veća prisutnost međunarodne publike.

Predstavljene jahte će iz Zadarske putničke luke Gaženica isploviti s agentima iz cijelog svijeta, kako bi im se u dva-tri dana pokazao bar dio hrvatske obale.

Iako će sajam već u svom prvom izdanju predstaviti preko 50 super-jahti, očekuje se da će s godinama rasti, osiguravajući Hrvatskoj zasluženo mjesto u samom vrhu nautičkog svijeta.

Croatia Yacht Show organiziran je od strane Yachtmaster Grupe koja ima dugogodišnje iskustvo u organizaciji međunarodnih događaja u nautičkoj industriji.


Reci što misliš!