Događaji

mostovci upozoravaju

Bazeni s lužinom u Zatonu Obrovačkom i dalje prijete zdravlju i okolišu

Bazeni s lužinom u Zatonu Obrovačkom i dalje prijete zdravlju i okolišu
HRT/V. Šetka

Županijski vijećnik MOST-a Ivan Matić i saborski zastupnik Zvonimir Troskot ističu kako problem treba što prije riješiti - sredstvima iz europskih fondova

Četrdesetak godina od prestanka rada tvornice glinice u Obrovcu, bazeni s opasnom lužinom u Zatonu Obrovačkom prijete zdravlju i okolišu. Unatoč pokušajima sanacije i potrošenim milijunima problem i dalje stoji neriješen.

Ekološke udruge već desetljećima upozoravaju na moguće štetne posljedice, posebno nakon nedavnog potresa na tom području.

Strahuju od puknuća brana i izlijevanja lužnate tekućine u rijeku Zrmanju.

Na to su danas pored bazena upozorili i županijski vijećnik MOST-a Ivan Matić i saborski zastupnik Zvonimir Troskot. Obojica ističu kako problem treba što prije riješiti i to sredstvima iz europskih fondova.

- Bilo je pokušaja nekakve sanacije, nažalost umjesto da su oprani bazeni, oprani su očito nekakvi novci jer su izvođači i direktor fonda završili pod istragama, tako da ta sanacija nikad nije obavljena, bazeni su i dalje tu, i oni su toliko veliki problem da se sve ignorira, istaknuo je Ivan Matić, županijski vijećnik MOST-a.

- U dva smjera ide rješenje, jedno je definitivno zbrinjavanje ove sramote u suradnji sa stručnjacima i drugo u transparentnom poslovanju prokazat sve kompanije koje su ovdje bile, sve ljude koji su bili uključeni, sve politike, i to zato da se ovakva sramota više ne može ponoviti, ne samo u Obrovcu, nego i diljem Hrvatske, kazao je Zvonimir Troskot, saborski zastupnik.


Reci što misliš!