Događaji

26. veljače

Svečana sjednica povodom 150 godina Hrvatskog liječničkog zbora održat će se u ponedjeljak u Zagrebu

Svečana sjednica povodom 150 godina Hrvatskog liječničkog zbora održat će se u ponedjeljak u Zagrebu
Slaven Branislav Babic

Svečana sjednica povodom 150 godina Hrvatskog liječničkog zbora održat će se u Hotelu Esplanade u ponedjeljak, 26. veljače, a na njoj se očekuje obraćanje ministra Beroša kao izaslanika premijera i akademika Ž. Reinera, ispred Hrvatskog sabora.

Najavljen je dolazak prof. Vassiliosa Papaloisa, predsjednika UEMS-a, na ovaj događaj koji će s HLZ-om proslaviti ovaj jubilej te ujedno podijeliti svoje stručno iskustvo i perspektivu europske medicinske zajednice.

UEMS je europska medicinska udruga osnovana 1958. godine, a koja okuplja 1.600.000 članova iz 41 europske države.

Osim toga važno je istaknuti da će upravo toga dana biti predstavljeno po prvi puta:

•  26. veljače 2024. godine- Hrvatska pošta predstavlja poštansku marku u čast obljetnice HLZ

•  26. veljače 2024. godine- predstavljanje skulpture „Hrvatski liječnički zbor- prvi predsjednik HLZ-a“ rad akademskog kipara Mile Blaževića.

•   26. veljače 2024. godine Časopis Liječnički vjesnik (izlazi od 1877. godine) – novi vizualni identitet u čast 150. obljetnice HLZ

Kao krovna udruga liječništva u Republici Hrvatskoj, Hrvatski liječnički zbor je i najstarija strukovna organizacija u našoj zemlji, dobrovoljna i neovisna udruga doktora medicine i doktora dentalne medicine osnovana radi unapređenja i zaštite zdravlja naroda, stručnog i znanstvenog rada i njegovanja liječničke etike.


Reci što misliš!