Događaji

dhmz

U Dalmaciji pretežno oblačno, jugozapadnjak će postupno slabjeti

U Dalmaciji pretežno oblačno, jugozapadnjak će postupno slabjeti
Bojan Bogdanić

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno. Povremene kiše bit će osobito u južnim područjima u prvom dijelu subote, kada može biti i obilnija, praćena grmljavinom. Vjetar umjeren jugozapadni i južni

U subotu u Slavoniji, Baranji i Srijemu umjereno i pretežno oblačno s povremenom kišom, osobito u istočnijim krajevima. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Ujutro temperatura podjednaka kao u petak, a dnevna oko 14 °C.



Početkom subote u središnjoj Hrvatskoj još mjestimice kiša, no već od jutarnjih sati bit će uglavnom suho i djelomice sunčano. Puhat će povremeno umjeren jugozapadnjak, osobito u sjevernijim područjima. Najviša dnevna temperatura od 13 do 16 °C.

Na zapadu zemlje djelomice sunčano, ponegdje i sunčanije, a uz više oblaka uglavnom u Gorskome kotaru lokalno može biti malo kiše. Umjeren do jak jugozapadni vjetar postupno će slabjeti, pa će more sjevernog Jadranu biti u postupnom smirivanju. Ujutro od 5 °C u Gorskoj Hrvatskoj do 10 °C na moru.

U Dalmaciji umjereno do pretežno oblačno. Povremene kiše bit će osobito u južnim područjima u prvom dijelu subote, kada može biti i obilnija, praćena grmljavinom. Vjetar umjeren jugozapadni i južni, u početku mjestimice i jak, a u drugom dijelu dana jugo. More umjereno valovito i valovito. Popodne temperatura od 13 do 15 °C.

Na jugu Hrvatske pretežno oblačno s kišom, često u obliku obilnih pljuskova s grmljavinom, pogotovo u Konavlima. Puhat će većinom jak južni vjetar s olujnim udarima i jugo uz valovito more, mogući su valovi viši od 2 metra. Temperatura zraka većinom od 12 do 14 °C.


Reci što misliš!