Događaji

uručena rješenja za 9 obitelji

Općina Vir u ovom trenutku najbolja je u Hrvatskoj po naknadama za treće, četvrto i peto dijete

Općina Vir u ovom trenutku najbolja je u Hrvatskoj po naknadama za treće, četvrto i peto dijete
Kažimir Škrbić

Uručena su rješenja za dodjelu novčane pomoći za opremanje novorođenčadi, devetero roditelja dobit će od Općine Vir 28.500 eura.

Jedanaest zahtjeva pristiglo je na adresu Općine Vir za dobivanje općinske potpore za opremu novorođenčadi, a za njih devet odobrena je isplata ove materijalne potpore. Na današnjem druženju s virskim mamama i tatama koji su došli na uručenja rješenja, načelnik Općine Vir Marino Radović prvo je čestitao novopečenim roditeljima, a onda najavio kako će se takozvane rodiljne naknade ponovno povećati.

Naime, od političke odluke bivšeg načelnika Općine Vir Kristijana Kapovića kako će pronatalitetna politika otoka Vira biti strateški cilj u planiranju budućnosti otoka, rodiljne naknade su s vremenom rasle od simboličkih pedesetak do sadašnjih 2.000 eura za prvo dijete, potom za drugo dijete 3.500 eura, za treće 6.500 eura, za četvrto 13.000 eura te za peto dijete 26.000 eura. Uspješna virska priča tu ne staje.

– Na sljedećoj sjednici Općinskog vijeća predložit ću povećanje ove naknade kako bismo bili najbolja jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj kada je riječ o potporama prema našem stanovništvu – kazao je načelnik Radović dodavši kako je Općina Vir u ovom trenutku najbolja u Hrvatskoj s naknadama za treće, četvrto i peto dijete.

– Želimo biti najbolji u Hrvatskoj u svim kategorijama, posebno zato što nas iznimno veseli svako novo dijete na otoku Viru. Vidimo da pomalo nestajemo kao narod, pa će roditelji na našem otoku uvijek moći računati na podršku svoje općine – dodao je virski načelnik.

Općina Vir ukupno će u ovoj kategoriji materijalnih potpora virskim roditeljima isplatiti 28.500 eura (šestero roditelja za prvo dijete, jedno za dvoje djece i dvoje za troje djece), dok je krajem prosinca i siječnja već bilo riješeno i isplaćeno 79.640 eura (26 korisnika) novčane pomoći za opremu novorođenčadi.
 


Reci što misliš!