Događaji

vremenska prognoza

Sunčano prijepodne, potkraj dana naoblaka i jugo

Sunčano prijepodne, potkraj dana naoblaka i jugo
Bojan Bogdanić

Više će sunca biti prijepodne, a potkraj četvrtka na sjeveru Dalmacije moguća je kiša. Puhat će jugo, umjereno, prema kraju dana i jako, moguće s olujnim udarima. Najviša temperatura od 14 do 17 °C.

Četvrtak će u istočnim hrvatskim područjima početi uz mnogo sunčanog vremena. Tijekom prijepodneva porast naoblake pa će u nastavku dana sunčanih razdoblja biti zamjetno manje nego prijepodne. Temperatura će uz jugozapadni i južni vjetar porasti do vrijednosti od 15 do 18 °C.



U središnjoj Hrvatskoj između 13 i 17 °C. Jutarnja će pak biti od 3 do 7 °C. Naoblačit će prije nego na istoku, a kasno popodne i navečer mjestimice može biti i kiše. Uz to, bit će razmjerno vjetrovito jer će jugozapadnjak ponegdje imati jake, moguće i olujne udare.

Na udare olujni jugozapadnjak i u gorskoj Hrvatskoj, a na sjevernom Jadranu jugo koje će prema kraju dana jačati i mjestimice može biti olujno. Uz promjenjivo pa i pretežno oblačno vrijeme vjerojatnost za kišu bit eće povećana na širem području Rijeke, navečer i u nekim drugim područjima.

Promjenjivo oblačno i na srednjem Jadranu te u unutrašnjosti Dalmacije. Više će sunca biti prijepodne, a potkraj četvrtka na sjeveru Dalmacije moguća je kiša. Puhat će jugo, umjereno, prema kraju dana i jako, moguće s olujnim udarima. Najviša temperatura od 14 do 17 °C.

Podjednako i na krajnjem jugu Hrvatske. Prijepodne dulja sunčana razdoblja, zatim tijekom dana sve više oblaka, uz jugo koje će poslijepodne i navečer ponegdje biti jako. More pritom umjereno valovito i valovito, potkraj dana i jače valovito.


Reci što misliš!