Događaji

29. veljače

Panel rasprava Gastronomija kao turistički proizvod u organizaciji županijskih komora Šibenik, Split, Dubrovnik i Zadar

Panel rasprava Gastronomija kao turistički proizvod u organizaciji županijskih komora Šibenik, Split, Dubrovnik i Zadar
Kažimir Škrbić

HGK - Županijska komora Šibenik u suradnji s Županijskom komorom Dubrovnik, Županijskom komorom Split, Županijskom komorom Zadar i Županijskom komorom Otočac organizira panel raspravu Gastronomija kao turistički proizvod koja će se održati u hotelu Olympia Sky, Vodice, Ljudevita Gaja 6, u četvrtak 29. veljače 2024. godine, s početkom u 11 sati.

Ovim panelom želimo potaknuti razgovor o prehrani sa naglaskom na Dalmaciju koja za cilj ima promoviranje, istraživanje i razmjena znanja o kulturnoj baštini i gastronomiji ovoga područja, a ujedno je i pozicionirati u ukupnoj hrvatskoj ponudi kao punopravnu, ali ne i dovoljno prepoznatu.

Panel je namijenjen hotelijerima, restoranima, proizvođačima hrane, stručnjacima za prehranu, kuharima, nutricionistima, predstavnicima lokalnih uprava i samouprava, državnih i županijskih agencija, turističkih zajednica i svim ostalim zainteresiranim dionicima, kako bi razmijenili iskustva, promovirali tradicionalna jela i tehnike pripreme hrane, prezentirali inovacije, te promovirali zdravstvene prednosti.

Uvod u panel biti će predavanje Snježane Boranić Živoder iz Instituta za turizam koje će obuhvatiti sljedeće: 

Obilježja gastronomije i gastronomskog turizma
Kretanja na tržištu vezano uz potražnju za proizvodima iz gastronomskog turizma
Potencijali razvoja gastronomskog turizma u Šibensko-kninskoj županiji

Moderatorica panela je Dijana Katica iz Udruge „Klub članova selo“, a panelisti su:

Katija Guljelmović, OPG Pašeta, Dubrovačko - neretvanska županija,
Jelena Tabak, Tiramoli d.o.o. i predsjednica udruženja HGK za ugostiteljstvo, Splitsko-dalmatinska županija,
Rudolf Štefan, Pelegrini, Šibensko-kninska županija,
Martina Pernar Škunca, Paška sirana, Udruga proizvođača Paškog sira, Zadarska županija,
Krešimir Šakić, TZ Šibensko-kninska županija

Manifestacija će imati visoku stručnu razinu, s jasnim usmjerenjem daljnjeg rasta kvalitete i konkurentnosti gastronomskog turizma.

Kotizacija:

za subjekte koji plaćaju članarinu HGK kotizacija se ne naplaćuje već se vrijednost kotizacija bilježi kao konzumirana usluga iz plaćene članarine u iznosu 40,00 € po sudioniku
za sve ostale tvrtke koje ne plaćaju članarinu HGK, obrte i druge nečlanice cijena je 40,00 € +PDV po polazniku

Za ispravnu registraciju trebate biti povezani s poslovnim subjektom za kojeg se prijavljujete.

Prijaviti se možete putem Digitalne komore na slijedećem linku, najkasnije do utorka, 27. veljače 2024. godine.

Ukoliko niste registrirani na Digitalnu komoru, možete se registrirati ovdje. Upute za registraciju na Digitalnu komoru možete pronaći ovdje.

Uvjeti otkazivanja: Polaznicima koji plate kotizaciju, a neće moći sudjelovati, potpuni povrat kotizacije bit će moguć samo ako najave svoje otkazivanje na e-adresu apokrovac@hgk.hr , najkasnije do 27. veljače 2024. Nakon tog roka, povrat novca više neće biti moguć. Uplatom iznosa za sudjelovanja polaznici potvrđuju kako prihvaćaju ove uvjete otkazivanja.

Napomena:

Ukoliko članica nije obveznik plaćanja članarine Komore, a želi to postati može iskazati interes za plaćanje članarine putem poveznice

U Komoru se mogu dobrovoljno učlaniti i ustanove, druge pravne osobe koje obavljaju društvenu djelatnost, profesionalna i strukovna udruženja, znanstvene i obrazovne institucije, udruge te pravne i fizičke osobe koje svojim radom mogu doprinijeti obavljanju djelatnosti Komore.


Reci što misliš!