Događaji

izvješće hak-a

Dodatan oprez na autocesti A4 zbog uočenog psa, na DC8 zabrana prometa za I. skupinu vozila zbog vjetra

Dodatan oprez na autocesti A4 zbog uočenog psa, na DC8 zabrana prometa za I. skupinu vozila zbog vjetra
PIXSELL

Životinja (uočen je pas) na autocesti A4 kod čvora BREZNIČKI HUM Vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h. Molimo korisnike za dodatan oprez.


Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Povremena su usporavanja zbog veće gustoće prometa na gradskim prometnicama i obilaznicama te u zonama radova i privremene regulacije prometa. Potreban je dodatan oprez i strpljenje, piše HAK.

Zbog radova na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići zatvoreni su:
• na čvoru Posedarje izlazni krak iz smjera Dubrovnika (obilazak je preko čvora Zadar centar);
• na čvoru Gospić izlazni krak iz smjera Dubrovnika i ulazni krak u smjeru Zagreba (obilazak iz smjera Dubrovnika prema Gospiću je preko čvora Sveti Rok, a iz Gospića prema Zagrebu preko čvora Perušić).

Na autocesti A7 Rupa-Rijeka zbog radova su zatvoreni izlazni kraci čvora Učka (Matulji) iz smjera Rijeke i Rupe u smjeru Opatije i Pule.
Usporeno se vozi u zonama radova:

  • na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni odmorišta Zagreb (Plitvice) u oba smjera zatvorene su samo zaustavne trake, a promet se vodi po obje prometne trake;
  • na DC1 u Tušiloviću (do 15.ožujka) i brzoj cesti Solin-Klis (do 23.travnja);
  • na državnoj cesti DC3 kod Gornjeg Mrzlog Polja (do 30.travnja);
  • na Jadranskoj aveniji u Zagrebu zbog radova na vijaduktu Sava-Odra (do 15.svibnja).

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu je svakodnevno veliki broj biciklista, mopedista i motociklista. Vozače ostalih vozila upozoravamo da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima.

Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećamo da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.


Reci što misliš!